Na poczatku zaleca sie odłączenie akumulatora aby nie mieć pózniej jakiś błedów nie potrzebnych,no ja nie stety tego punktu zapomniałem

Także do dzieła, potrzebne nam bedzie do tego:
-moduł bluetooth
-wiązka z elektryczna (na zdj.szeroka wtyczka)
-wiązka światłowodowa (na zdj.pomarańczowa)
-wiązka zasilająca (na zdj.z niebieską wtyczką)
-antena bluetooth
-mikrofon
-klucz nasadowy 8mm najlepiej z grzechotka (szybciej pójdzie)
-śrubokręt krzyżakowy / phillips
-6 pasków ściągających (do przymocowania modułu)
-taśma dwustronna pianka (do przymocowania modułu lecz nie koniecznie)
-śrubokręt płaski lub jakaś plastikowa łapka do pomocy przy demontażu (nie przymusowo)
PS.Do montażu można zastosowac oczywiście orginalne częśći obramówki ale mnie sie nie chciało jechać do audi i czekac jak to czekałem 4 dni na osłony do mocowania tunera cyfrowego DAB w moim wcześniejszym modzie.
A więc ja założyłem taki moduł;
Bierzemy klucz nasadowy 8mm najlepiej z grzechotką i odkręcamy schowek,dwie śrubki na zewnątrz i trzy wewnątrz schowka:
Schowek mamy odkręcowy wiec go wyciągamy i kładziemy na dole:
Odłączamy wtyczke będzie nam wygodniej:
Wypinamy kostkę zasilającą naszą zmieniarkę CD lub jak ktoś ma to AMI:
Wpinamy naszą wiązkę w orginalne miejsce i z drugiej strony naszej wiązki wkładamy orginlną robimy tzw rozgałęznik:
To jest miejsce w którym przymocujemy nasz moduł bluetooth:
Do przymocowania modułu potrzebne nam będa paski zaciskowe ja miałem niezbyt długie więc wykonałem z trzech jeden

Więc wpinamy nasza wiązke światłowodową w miejsce orginalnej wiązki zasilającej moduł MMI,a drugą końcówkę do naszego bluetootha:
Do przymocowania modułu użyłem również taśmy dwustronnej takiej piankowanej używanych do przyklejania rejstarcji,aby sie lepiej trzymał:
Wkładamy antene bluetooth do modułu:
Montujemy moduł za pomocą pasków

ÂŚciągamy zakrywkę od bezpieczników gdyż tamtędy puścimy przewód z naszym mikrofonem:
Puszcamy kabel z mikrofonem, słupkiem do góry:
Pamiętajmy że bardzo ważne ze względow bezpieczeństwa jest aby przełożyć przewód z mikrofonem pod kurtyną powietrzną:
Można całkiem wypiąć słupek by mieć pewność ze przewód nie jest zaplątany w kurtynę:
Zabieramy sie do demontażu światła w podsufitce,ostrożnie podważyć aby nic nie pękło:
Po ściągnięciu plastików,odręcamy lampkę śrubokręten gwiazdkowym:
ÂŚwiatło mamy odkręcone więc wyjmujemy i przekładamy nasz kabel z mikrofonem przez podsufitke,kabel od słupka do środka lampki wsadzamy palcami na podsufitke to robimy od góry szyby.
To jest miejsce w którym umiescimy nasz mikrofon:
Więc umieszczamy mikrofon po prawej stronie (wersja UK):
Wkładamy światło spowrotem ale nie skręcamy jeszcze,bo musimy sprawdzić czy wszystko nam działa,więc podłączamy akumulator.
Przyciskamy na MMI przycisk TELEPHONE + SETUP patrzymy w opcjach jaki jest KOD PIN do parowania telefonu z autem,przeważnie jest 1234,więc odpalamy nasz telefon wchodzimy w bluetooth ustawienia i wyszukujemy Audi modułu,u mnie znalazlo AUDI UHV 5870 ,wiec przyciskamy/parujemy telefon zapyta o pin wiec jeśli w ustawieniach auta było 1234 ten sam wpisujemy i po chwili telefon powinien połączyć sie z autem,chwile potrwa/kilka sekund zanim wczyta sie książka telefoniczna,numery odebrane,wykonane itp.
Dzwonimy do kogoś wypróbować czy wszystko sprawnie działa:
Jesli tak to wszystko skręcamy do kupy i sie cieszymy skończonym modem

Mam nadzieje ze komuś pomoże to w samodzielnej instalacji.
Montaż został przeprowadzony na aucie z 2007roku w wersji angielskiej,w wersji europejskiej umiejscowienie modułu moze być inne.