Silniczek panela klimy
Silniczek panela klimy
Witam wszystkich Klubowiczów.Mam problem z silniczkiem panelu klimatyzacji-nie załącza się po włączeniu panela.W panelu sterowania klimatyzacją i ogrzewaniem jest silniczek.Ten silniczek nie załącza się,co powoduje złą regulację temperaturą powietrza w środku.Czy ktoś z kolegów wie jaki silniczek tam występuje?Efekt złej pracy tego silniczka to najpierw grzeje,a potem nagrzewa się kratka wlotu powietrza i on czuje inną temperaturę niż jest wewnątrz pojazdu co powoduje chłodzenie wnętrzą zamiast utrzymywanie temperatury.Sprawdziłem ten silniczek i on nie załącza się,chyba,że dmuchnę w niego i ruszy.To trwa do następnej zmiany.Proszę o pomoc.Może trzeba wymienić ten silniczek.Może ktoś wie gdzie go kupić?
sławek
-
- Forum Audi A6 / A7
Wymiana wentylatorka panelu klimy
Witam,
Z racji ze już widziałem kilka postów odnośnie złego wysterowania temperatury, postanowiłem walcząc z problemem u siebie zrobić małe fotostory.
Tu prośba do Modów, jeżeli taka instrukcja do czegoś się nadaje, proszę o ewentualne przeniesienie do odpowiedniego działu.
Na początek - Wentylatorek czujnika temperatury w kabinie JEST WYMIENNY.
Nie wiem czy coś z nowych części jest dostępne, ale ja zrobiłem to metodą prostą i tanią.Mój panel jest firmy Hella ( ponoć są tez inne ), kupiłem inny, zniszczony i z powycieranymi klawiszami, ale sprawnym wiatraczkiem również Hella w ogóle nie zwracając uwagi na numery czy kodowania, różnice mnie nie interesowały, bo wymieniałem tylko wentylatorek.Jedyne na co zwracałem uwagę to cena, można naprawdę za grosze takiego śrupa kupić.
Cala filozofia polega na rozkręceniu kilku śrubek i przełożeniu wiatraczka, a on NIE WYMAGA nawet lutowania.
Poniżej foto co i jak.
Wyjęcia panelu nie będę opisywał, bo było dużo na ten temat.Jak mamy go już na stole musimy rozkręcić wszystkie śrubki z tylu i zdjąć przednia cześć,cały panel z klawiszami.
Mam nadzieję że komuś pomoże ta instrukcja i pozwoli na nowo cieszyć się z poprawnie działającego klimatronika.
Z racji ze już widziałem kilka postów odnośnie złego wysterowania temperatury, postanowiłem walcząc z problemem u siebie zrobić małe fotostory.
Tu prośba do Modów, jeżeli taka instrukcja do czegoś się nadaje, proszę o ewentualne przeniesienie do odpowiedniego działu.
Na początek - Wentylatorek czujnika temperatury w kabinie JEST WYMIENNY.
Nie wiem czy coś z nowych części jest dostępne, ale ja zrobiłem to metodą prostą i tanią.Mój panel jest firmy Hella ( ponoć są tez inne ), kupiłem inny, zniszczony i z powycieranymi klawiszami, ale sprawnym wiatraczkiem również Hella w ogóle nie zwracając uwagi na numery czy kodowania, różnice mnie nie interesowały, bo wymieniałem tylko wentylatorek.Jedyne na co zwracałem uwagę to cena, można naprawdę za grosze takiego śrupa kupić.
Cala filozofia polega na rozkręceniu kilku śrubek i przełożeniu wiatraczka, a on NIE WYMAGA nawet lutowania.
Poniżej foto co i jak.
Wyjęcia panelu nie będę opisywał, bo było dużo na ten temat.Jak mamy go już na stole musimy rozkręcić wszystkie śrubki z tylu i zdjąć przednia cześć,cały panel z klawiszami.
Mam nadzieję że komuś pomoże ta instrukcja i pozwoli na nowo cieszyć się z poprawnie działającego klimatronika.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.