Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

Zasychające krople wody po myciu ręcznym

Wszystko co związane z dbaniem o nasze Audi A6 / A7
mxzibi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: Zasychające krople wody po myciu ręcznym

Post autor: mxzibi » 12 maja 2014, 21:46

axe pisze:
ketrab pisze::) Witam! Idzie wiosna, więc warto nasze Asie troszeczkę "posprzątać" i tu nasuwa się pytanie... Zna ktoś jakiś środek na spływanie kropel wody...otóż po umyciu autka woda wysycha wszędzie( szyby, maska, dach..) i pozostawia plamy...co z tym zrobić?
Nic tak nie denerwuje jak po kilkugodzinnym myciu auta..wygląda ono tylko nieco lepiej...POMOCY!! :]
kolego - najprosciej:
zorganizuj beczke 200l
podstaw pod rynne spustowa
poczekaj az napelni sie deszczowka

myj auto gabka i co jakis czas splukuj deszczowka (nawet na sloncu) - nie bedziesz mial ani jednej plamy (bez wycierania mikro fibrami i innymi cudami)
Większej bzdury nie słyszałem <wysmiewacz>
Deszczówką to Ty możesz sobie ogródek podlać

Plamy na aucie po wyschnięciu robią się od zanieczyszczeń w wodzie .
Jeżeli nie chcecie mieć plam po myciu i nie wycierać auta to trzeba płukać wodą osmotyczna - demineralizowana.
pozdrawiam
miała palic 10l w miescie !!!!!!!

marach8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: marach8 » 12 maja 2014, 21:58

najlepiej niech sie sama umyje
nie rozumiem zebz nie znalesc 7 minut dla auta i nie polatac szmatkami
panowie

Anielski

Re: Zasychające krople wody po myciu ręcznym

Post autor: Anielski » 13 maja 2014, 19:08

mxzibi pisze:
axe pisze:
ketrab pisze::) Witam! Idzie wiosna, więc warto nasze Asie troszeczkę "posprzątać" i tu nasuwa się pytanie... Zna ktoś jakiś środek na spływanie kropel wody...otóż po umyciu autka woda wysycha wszędzie( szyby, maska, dach..) i pozostawia plamy...co z tym zrobić?
Nic tak nie denerwuje jak po kilkugodzinnym myciu auta..wygląda ono tylko nieco lepiej...POMOCY!! :]
kolego - najprosciej:
zorganizuj beczke 200l

myj auto gabka i co jakis czas splukuj deszczowka (nawet na sloncu) - nie bedziesz mial ani jednej plamy (bez wycierania mikro fibrami i innymi cudami)
Deszczówką to Ty możesz sobie ogródek podlać

Plamy na aucie po wyschnięciu robią się od zanieczyszczeń w wodzie .
Jeżeli nie chcecie mieć plam po myciu i nie wycierać auta to trzeba płukać wodą osmotyczna - demineralizowana.
pozdrawiam
Hmm...też jak przeczytałem o tej deszczówce,to... <uoee>

Wiadomo,że po wodzie z kranu zostają białe ( pewnie chlor) plamy,więc też wycieram auto.Ostatnio myję,czyszczę do sucha ...,autko całe suche i szlag mnie trafił...leje jak z cebra...Fura od nowa mokra...chwila ulewy i słońce...Myślę <mysli> znowu wycieranie...krople deszczu wysłchły i zero plam... <mysli>

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 17 maja 2014, 16:24

Białe plamy to osad z wody - kamień = twarda woda :)
deszczówka nie robi takich plam, chyba, że auto stało gdzieś gdzie pyliły drzewa, kominy itp :)

Awatar użytkownika
yaszczur
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Silnik: 4.2 ASG 299KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: yaszczur » 10 cze 2014, 16:21

mxzibi pisze:axe napisał/a:
ketrab napisał/a:
:) Witam! Idzie wiosna, więc warto nasze Asie troszeczkę "posprzątać" i tu nasuwa się pytanie... Zna ktoś jakiś środek na spływanie kropel wody...otóż po umyciu autka woda wysycha wszędzie( szyby, maska, dach..) i pozostawia plamy...co z tym zrobić?

kolego - najprosciej:
zorganizuj beczke 200l

Widocznie słyszałeś, bo deszczówka to miękka woda w większości pozbawiona kamienia (minerałów) a głównie te składniki pozostawiają plamy po wyschnięciu. Także z tymi zanieczyszczeniami, byłeś blisko.
mxzibi pisze:Deszczówką to Ty możesz sobie ogródek podlać
Skoro był deszcz, to po co ma podlewać? <rotfl>

Najlepsze rozwiązanie, wycierać do sucha.
Pozdrawiam...

mxzibi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mxzibi » 09 lip 2014, 19:59

yaszczur pisze:
mxzibi pisze:axe napisał/a:
ketrab napisał/a:
:) Witam! Idzie wiosna, więc warto nasze Asie troszeczkę "posprzątać" i tu nasuwa się pytanie... Zna ktoś jakiś środek na spływanie kropel wody...otóż po umyciu autka woda wysycha wszędzie( szyby, maska, dach..) i pozostawia plamy...co z tym zrobić?

kolego - najprosciej:
zorganizuj beczke 200l

Widocznie słyszałeś, bo deszczówka to miękka woda w większości pozbawiona kamienia (minerałów) a głównie te składniki pozostawiają plamy po wyschnięciu. Także z tymi zanieczyszczeniami, byłeś blisko.
mxzibi pisze:Deszczówką to Ty możesz sobie ogródek podlać
Skoro był deszcz, to po co ma podlewać? <rotfl>

Najlepsze rozwiązanie, wycierać do sucha.

Kolego ale tak naprawdę to o co ci chodzi ???
jakąś konkretną informacje w temacie czy nabijanie sobie bezsensownych postów .

1. Woda deszczowa raczej nie nadaje się do mycia aut ( jak ma ktos ochotę to jak najbardziej) bo zawiera wiele szkodliwych związków których raczej nie wcierałbym w lakier . Oczywiście , ze jak jest umyte auto i spadnie deszcz to nie będzie plam bo deszczówka powstała w procesie kondensacji ale po drodze kiedy pada zabiera ze sobą wiele zanieczyszczeń .
Serwisuje myjnie bezdotykowe i sam na myjniach montowałem zbiorniki na deszczówkę ale ta deszczówka przechodzi jeszcze proces odwróconej osmozy i wtedy jak najbardziej jestem na TAK.

Woda deszczowa wykorzystywana w gospodarstwach domowych powinna się charakteryzować następującymi cechami:

musi być bez zarzutu pod względem zdrowotnym,
nie może zawierać zanieczyszczeń stałych, np. piasku,
powinna być uboga w składniki pokarmowe, powodujące &#8222;kwitnienie&#8221; wody,
nie może oddziaływać niekorzystnie na materiały, z którymi ma styczność.

2. powiedz mi kolego gdzie tu było napisane ,ze ja komuś karze podlewać ogródek po deszczu .
Następnym razem zanim coś napiszesz to się zastanów bo nabijać posty takimi tekstami każdy potrafi .
miała palic 10l w miescie !!!!!!!

Awatar użytkownika
yaszczur
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Silnik: 4.2 ASG 299KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: yaszczur » 10 lip 2014, 00:35

mxzibi pisze:Kolego ale tak naprawdę to o co ci chodzi ?? ?
jakąś konkretną informacje w temacie czy nabijanie sobie bezsensownych postów .
Czytaj, ze zrozumieniem.
mxzibi pisze:1. Woda deszczowa raczej nie nadaje się do mycia aut ( jak ma ktos ochotę to jak najbardziej) bo zawiera wiele szkodliwych związków których raczej nie wcierałbym w lakier . Oczywiście , ze jak jest umyte auto i spadnie deszcz to nie będzie plam bo deszczówka powstała w procesie kondensacji ale po drodze kiedy pada zabiera ze sobą wiele zanieczyszczeń .
Serwisuje myjnie bezdotykowe i sam na myjniach montowałem zbiorniki na deszczówkę ale ta deszczówka przechodzi jeszcze proces odwróconej osmozy i wtedy jak najbardziej jestem na TAK.
Sam powiedziałeś "raczej" więc pewny nie jesteś.
Druga kwestia, nie słyszałem, żeby ktoś "wcierał wodę".
Trzecia sprawa, jeśli deszczówka miałaby w sobie aż tyle szkodliwych zanieczyszczeń, to każdy deszcz byłby toksyczny dla lakieru a co dopiero dla skóry człowieka. Nie twierdzę, że ich nie posiada, ale nie popadajmy w skrajności.
mxzibi pisze:Woda deszczowa wykorzystywana w gospodarstwach domowych powinna się charakteryzować następującymi cechami:

musi być bez zarzutu pod względem zdrowotnym,
nie może zawierać zanieczyszczeń stałych, np. piasku,
powinna być uboga w składniki pokarmowe, powodujące &#8222;kwitnienie&#8221; wody,
nie może oddziaływać niekorzystnie na materiały, z którymi ma styczność.
Dlatego też, ważnym jest, aby gromadzić deszczówkę w czystym naczyniu i wykorzystywać ją możliwie od razu, jeśli ktoś chce korzystać z niej przy myciu auta.
mxzibi pisze:2. powiedz mi kolego gdzie tu było napisane ,ze ja komuś karze podlewać ogródek po deszczu .
Następnym razem zanim coś napiszesz to się zastanów bo nabijać posty takimi tekstami każdy potrafi .
Taki, żart z mojej strony w kontrze do Twojej wypowiedzi, dotyczącej podlewania ogródka... wydawał mi się dość prosty, no ale cóż...

Nie ma co ciągnąć tematu, każdy z nas ma trochę racji.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pielęgnacja i kosmetyka”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl