Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Moje A6 2,4 Avant 1998

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
michal_bst
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Moje A6 2,4 Avant 1998

Post autor: michal_bst » 19 kwie 2014, 11:06

Auto kupiłem w listopadzie 2013. Przez przywiązanie do forum Volvo długo zajęło mi przeniesienie się tutaj. Po skasowaniu mojego Volvo przez ciągnik marki DAF dość przypadkowo kupiłem to konkretne Audi - po kilku miesiącach uważam, że to był błąd. Nie tyle, że błędem był wybór Audi, błędem był zakup tego konkretnego samochodu.

Moje Audi to dość zaniedbana wizualnie sztuka, powłoka lakiernicza jest do poprawek, dwa błotniki do wymiany. Przeliczyłem się w kalkulacji dotyczącej lekkiego remontu. Doszło wiele drobnicy.

Środek cały, ładnie utrzymany.

Silnik pracuje genialnie. Zalałem go od razu po zakupie Valvoline, wrzuciłem nowy rozrząd i wymieniłem jeden wahacz.

Skrzynia manualna.

Wklejam póki co jedno zdjęcie, tyle mam na chwilę obecną. Oczywiście w miarę postępów będę dodawał kolejne zdjęcia. Jak tylko pogoda pozwoli to wyczyszczę środek i cyknę kilka zdjęć środka.

Obrazek

[ Dodano: 2014-02-26, 22:43 ]
W sobotę auto leci do lakiernika na kolejną wycenę. Okazało się, że mam znajomego, który robi niezłą robotę w okazyjnej cenie.

Zderzaków póki co jednak nie robię. Zmieniam w maju lub w czerwcu wydech to przy okazji wywalam tylny zderzak, który jest bądź co bądź w dobrym stanie ale nie ma w nim otworów na nowy wydech.

W planach lekkie obniżenie zawieszenia, a na wczoraj poszukuję jednej felgi aluminiowej. Jedna pękła i jeżdżę na obrzydliwym alu z zapasu.

Szukam od 2 miesięcy i nie mogę znaleźć. Jakieś pechowe są, ponieważ takie same w rozmiarze 16" dostanę bez problemu na sztuki....

Może ktoś z Was ma dojście i pomoże ?

[ Dodano: 2014-04-19, 11:06 ]
Ok !
Takie przedświąteczne sprawozdanie:
Prace w lakierni powoli się kończą. Sprawdziła się wypadkowość auta - właściciel nie kłamał co do tego, jak nieduża była kolizja. Niestety po "zerwaniu" lakieru, w miejscu gdzie były purchle doszło trochę roboty, musiała zostać użyta szpachla z włóknem(jakim ? nie pamiętam i nie chcę wymyślać).

Dodatkowym problemem okazały się dokupione błotniki - pod lakierem była ruda. Na jednym to było z góry wiadomo ale drugi wydawał się idealny.

W piątek zrobię małą sesję zdjęciową i pochwalę się efektami.

Tymczasem wesołych !
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2014, 19:55 przez michal_bst, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 19 kwie 2014, 11:54

Dobrze że auto trafiło w dobre ręce <okok> Które powoli i sukcesywnie doprowadzają go do odpowiedniego stanu <okok> Powodzenia i bezawaryjnej jazdy życzę <okok>
Warsztat, naprawy Audi A6.

michal_bst
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: michal_bst » 19 kwie 2014, 13:07

szalony, No właśnie ostatnio nie mogę dojść, co powoduje problem z odpalaniem i falujących obrotów :), pod kompem pojawił się problem czujnika położenia wału, wymieniłem na używany i nic, przepustnica wyczyszczona i dalej pokazuje błąd na komputerze. Nowe świece wrzucone. Nie mogę zrobić serwisu gazu dopóki nie uporam się z problemem falujących obrotów. <wnerw>

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 19 kwie 2014, 14:01

Ten używany czujnik na pewno był sprawny? <mysli>
Warsztat, naprawy Audi A6.

michal_bst
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: michal_bst » 19 kwie 2014, 14:05

szalony, tak, wyciągnięty z silnika 2,4 i na komputerze błąd zniknął.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja