Moje Audi to dość zaniedbana wizualnie sztuka, powłoka lakiernicza jest do poprawek, dwa błotniki do wymiany. Przeliczyłem się w kalkulacji dotyczącej lekkiego remontu. Doszło wiele drobnicy.
Środek cały, ładnie utrzymany.
Silnik pracuje genialnie. Zalałem go od razu po zakupie Valvoline, wrzuciłem nowy rozrząd i wymieniłem jeden wahacz.
Skrzynia manualna.
Wklejam póki co jedno zdjęcie, tyle mam na chwilę obecną. Oczywiście w miarę postępów będę dodawał kolejne zdjęcia. Jak tylko pogoda pozwoli to wyczyszczę środek i cyknę kilka zdjęć środka.
[ Dodano: 2014-02-26, 22:43 ]
W sobotę auto leci do lakiernika na kolejną wycenę. Okazało się, że mam znajomego, który robi niezłą robotę w okazyjnej cenie.
Zderzaków póki co jednak nie robię. Zmieniam w maju lub w czerwcu wydech to przy okazji wywalam tylny zderzak, który jest bądź co bądź w dobrym stanie ale nie ma w nim otworów na nowy wydech.
W planach lekkie obniżenie zawieszenia, a na wczoraj poszukuję jednej felgi aluminiowej. Jedna pękła i jeżdżę na obrzydliwym alu z zapasu.
Szukam od 2 miesięcy i nie mogę znaleźć. Jakieś pechowe są, ponieważ takie same w rozmiarze 16" dostanę bez problemu na sztuki....
Może ktoś z Was ma dojście i pomoże ?
[ Dodano: 2014-04-19, 11:06 ]
Ok !
Takie przedświąteczne sprawozdanie:
Prace w lakierni powoli się kończą. Sprawdziła się wypadkowość auta - właściciel nie kłamał co do tego, jak nieduża była kolizja. Niestety po "zerwaniu" lakieru, w miejscu gdzie były purchle doszło trochę roboty, musiała zostać użyta szpachla z włóknem(jakim ? nie pamiętam i nie chcę wymyślać).
Dodatkowym problemem okazały się dokupione błotniki - pod lakierem była ruda. Na jednym to było z góry wiadomo ale drugi wydawał się idealny.
W piątek zrobię małą sesję zdjęciową i pochwalę się efektami.
Tymczasem wesołych !