home link,centralny zamek
home link,centralny zamek
Panowie mam pytanie jak sprawdzić czy mam system home link tzn na podsufitce są przyciski lecz nie mogę lub nie potrafię nic ustawić,zgrać tego wszystkiego z pilotem od bramy,czy na zderzaku lub gdzieś indziej powinien być widoczny jakiś czujnik?i jeszcze jedno pytanie po odblokowaniu z pilota centralnego zamka nie odblokowuje mi tylnych prawych drzwi dopiero jak wcisnę na pilocie drugi raz odblokowanie to wtedy je odblokowuje, sprawdzałem w MMI i ustawione mam wszystkie drzwi jednakowo tzn"właczone" czy ktoś wie jak zrobić żeby były odblokowywane wszystkie jednocześnie
marek
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: home link,centralny zamek
homelink: z tego co kojarze to powinna byc antena w okolicy zderzaka (schowana) nic poza przyciskami nie bedziesz widzial.marek33A pisze:Panowie mam pytanie jak sprawdzić czy mam system home link tzn na podsufitce są przyciski lecz nie mogę lub nie potrafię nic ustawić,zgrać tego wszystkiego z pilotem od bramy,czy na zderzaku lub gdzieś indziej powinien być widoczny jakiś czujnik?i jeszcze jedno pytanie po odblokowaniu z pilota centralnego zamka nie odblokowuje mi tylnych prawych drzwi dopiero jak wcisnę na pilocie drugi raz odblokowanie to wtedy je odblokowuje, sprawdzałem w MMI i ustawione mam wszystkie drzwi jednakowo tzn"właczone" czy ktoś wie jak zrobić żeby były odblokowywane wszystkie jednocześnie
Musisz sprawdzic jaki masjz typ homelink: w sensie czy pasuje z Twoja brama - czy jest na 433,92MHz lub inne i czy stalo / zmienno kodowe jest. Zajrzyj na strone homelink. Tam sa instrukcje jak kodowac.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
zaprogramowałem swojego pilota od bramy w home link niby wszystko wyszło ok,przyjęło go kierunkowskazy mignęły trzy razy tak jak jest napisane w instrukcji teraz gdy nacisnę przycisk home link w aucie świeci się cały czas(nie miga) czyli tak jak powinno być a bramy nie otwiera,częstotliwość radiowa oryginalnego pilota to 433,42 MHz, czy może ktoś wie o co chodzi strona internetowa homelink.com nie jest po polsku i mój komp nie chce jej przetłumaczyć, czy ktoś mi może pomóc w tej kwestii tzn. jak zrobić żeby działało
marek
Kolego napisz coś więcej... Jaki masz automat przy tej bramie? Marka i model?marek33A pisze:zaprogramowałem swojego pilota od bramy w home link niby wszystko wyszło ok,przyjęło go kierunkowskazy mignęły trzy razy tak jak jest napisane w instrukcji teraz gdy nacisnę przycisk home link w aucie świeci się cały czas(nie miga) czyli tak jak powinno być a bramy nie otwiera,częstotliwość radiowa oryginalnego pilota to 433,42 MHz, czy może ktoś wie o co chodzi strona internetowa homelink.com nie jest po polsku i mój komp nie chce jej przetłumaczyć, czy ktoś mi może pomóc w tej kwestii tzn. jak zrobić żeby działało
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
wchodziłem na stronę homelink.com ale nie jest ona po polsku a tak jak pisałem mój komp jej nie tłumaczy choć na stronie wszedłem w "compatibly" i niestety nie znalazłem tam kompatybilności z moim napędem "Somfy SGS 501" czyli mogę przypuszczać że home link nie będzie działał,pilota jednak zaprogramowało i nie jest on na zmiennym kodzie, może ktoś mi powie czy dalej mam coś kombinować aby zadziałało czy dać sobie spokój i używać oryginalnego pilota a może da się coś przerobić"Polak potrafi"
marek