dawid018 pisze:u mnie jest zestaw nisko budżetowy czyli
-stag 300+
-wtryski AC w 01 BFC
-reduktor kme gold
-butla w koło
-zasilanie 6mm
auto w mieście pali max 15l przy normalnej miejskiej jezdzie,w dłuższej drodze(ciężko nazwać odległośc 80km trasą) spalanie spada do 13l.
polecam forum lpg-forum tam doradzą ci gdzie dobrze założyć
Gdybym teraz montował gazownię to byłoby to tak:
-lph tech
wtryski albo hana albo baracuda ew. matrix hs
- reduktor albo zostałbym przy goldzie albo ac r01 (chyba taka nazwa) albo ten co wyżej kolega napisał
-zasilanie nie miedź a faro
- oczywiście butla w koło i wlew pod klapką.
Co do montażu, to zamontowałbym to tak, zeby nic nie było widać po podniesieniu maski. A da radę to ładnie zrobić.
[ Dodano: 2014-03-17, 10:05 ]
Bawół1 pisze:Nie da się przykręcić spalania , auto musi spalić tyle lpg ile trzeba aby zachowało parametry pracy jak na PB. Pewne różnice są zauważalne moze 1 ltr zależne od drobnych różnic w wystrojeniu . Na oszczędność wpływa też precyzja zastosowanych wtryskiwaczy . A także reduktor jeśli będzie miał miał przerosty to sterownik (lub reduktor poprzez zawór bezpieczeństwa ) bedzie upuszczał nadmiar ciśnienia do dolotu. Bedzie to tracone paliwo.
-Sterownik wybierz taki który każdy gazownik zna i bedzie potrafił ogarnać :
TECH ( taki bym wybrał gdybym teraz zakładał,
STAG czy Diego G3 też da się dobrze wystroić.
- reduktor ROMANO ( nowość ale podobno daje radę 250-300 KM więc 193 KM obrobi spokojnie ) , KME Gold moze miec problem z utrzymaniem temp. gazu.
- miedź 8 lub Faro 13 ,
- Wtryski Barracuda ( ostatnio chyba lepsze niż Hana) . Założyłem takie u siebie . Pracują świetnie. Posiadają dysze regulacyjne. Po wykręceniu całkowicie dyszy są niby wydajności Hana zielonej. U mnie chyba trochę są za wydajne , ale można powiedzieć ze da się je wystroić bez dysz.
- butla oczywiście w koło ,
- wilozawór extra -
- elektrozawór Valtek BFC ,
I co tu więcej pisać ? Niech nawierci kolektor jak najniżej , przy głowicy prawie . Do tego węzyki 3 cm na wkrętki . Na Barracude fajnie założyć trójniki a'la Tormin ( wrzuciłem takie u siebie) i połączyć wszystkie wtryski wężem 12 mm .
Zrób kolego foto jak te wtryski połączyłeś bo jestem ciekawy. Ogólnie foto spod maski:)