mwx pisze:Otwory czyszczę przy okazji każdej wizyty na myjni, czyli jakieś 1-2x na miesiąc. Wiem o czyszczeniu od samego początku więc pedantycznie zerkam prawie zawsze gdy podchodzę w dzień do fury. Nie, nie polewam gorących tarcz wodą z myjki - albo czekam aż będzie można utrzymać na nich paluch (<40st) albo przetykam dyżurnym narzędziem typu "patyczekdoszaszłyków2014". Mam dość mocno ażurowane felgi więc nie potrzebuję zdejmować kół aby otworki zawsze były przeczyszczone.
Niestety mimo to po 15kkm tarcze są spękane i od 5kkm zaczęły bić przy hamowaniu.
Z tego co wiem, nie ma klocków Zimmermann do S6/Allroad/2,7BiT - coś się zmieniło?
No to w takim razie na 100% wina złego doboru klocków, osobiście nigdy nie montowałem klocków Boscha na tarcze Zimmermann Sport i raczej bym tego nie zaryzykował.
Masz rację, tam jest układ ośmio klockowy, Zimmermann nie ma ich w ofercie, także najlepiej wrzucić Ferodo.
Ale skoro tarcze są już w tym stanie i mają bicie to raczej temat nie do uratowania. Pozostaje zapamiętać na kolejny raz
Pozdrawiam
Adam