Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Brak grzania puf i gorące powietrze

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Mily1983
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Brak grzania puf i gorące powietrze

Post autor: Mily1983 » 02 mar 2014, 11:21

Witam.
Pokusiłem się na wymianę panelu klimatronika z pokreteł na pokrętła z wyświetlaczem.
Po wymianie mam brak grzania puf tzn pojawia się obraz fotela ale potencjometr nie reaguje oraz cieple powietrze wali na boki oraz z podszybia.
Dla jasności poczytałem posty na forum i :
- panel wsadziłem z 2005 roku ( moje auto 2005 produkcja )
- wyczytałem iż brak grzania puf to kwestia przekodowania panelu ale jedna osoba napisała iż ktos jej przekodował i koniec tematu....czy nie może nokt podać kodowania panelu z wyświetlaczem ??
- co do ciepłego powietrza to wyczyściłem wczoraj cylinderki klimy wedle opisu z forum ale jest bez zmian...czy brak przekodowania panelu może być również przyczyną tego zjawiska ??

Może ktoś może zczytać kodowanie z panelu swojego i wrzucić na forum, nie tylko mi by się to przydało.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2014-03-02, 11:21 ]
naprawdę nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie ?? Chyba jak pojawiają się konkretne problemy to brak odpowiedzi. Niestety nie zapytałem kolejny raz o rzecz typu czy zderzak polifta pasuje do przedlifta.

camelllcamelll
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Ryszard
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: camelllcamelll » 02 mar 2014, 19:51

Mily1983 pisze:Pokusiłem się na wymianę panelu klimatronika z pokreteł na pokrętła z wyświetlaczem.
a zdjąłeś CP ??

Mily1983
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mily1983 » 03 mar 2014, 07:17

oj kolego :) bez zdjęcia ochrony podzespołu na wyświetlaczu masz tylko OFF OFF :) ochrona zdjęta. Nie wiem gdzie i jak zakodować moduł. Pisał jeden forumowicz że ktoś mu zakodował. Ale jak ?? W pierwszej zakładce CODING wpisuje odpowiednio to co mi podpowiada vcds jk dobrze pamietam suma 6 cylindrów i Diesel. Ale to nic nie zmienia. Wywala mi błędy coś o czyjnikach itp jak by nie widziął czegoś. W adaptacji może trzeba pomieszać ale jak ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja