Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Opony na zimę S6 C5?

Koła, felgi i opony
Awatar użytkownika
xoslox
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: xoslox » 31 sty 2014, 14:18

Zagór, Ja mam u siebie WRD3, nowy nabytek na tą zimę i jestem bardzo zadowolony. Nie mam odczucia strachu na zawalonym śniegiem parkingu i na drodze, gdzie jak widzę inne auta mają problemy. Nie wpadłem jeszcze ani razu w żaden poślizg, gdzie na poprzednich oponach była wręcz tragedia. Na początku sezonu była możliwość pojeżdżenia na suchym i też sprawowały się dobrze przy wyższych prędkościach. Także powiem jak ty, że 4/5. I jak za taką cenę to jestem w pełni usatysfakcjonowany jakością i sprawowaniem się w trudnych warunkach tych opon ;)

Awatar użytkownika
Zagór
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T APU 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Zagór » 31 sty 2014, 16:12

No właśnie Directional chyba lepiej sobie radzi w brei, moje Asymetryczne są cichsze, na czarnym asfalcie, jak letnie przy 30*C, po śniegu idą jak należy, niestety w błocie pośniegowym jeżdżę z wyłączonym ESP :) - raz że większa frajda, dwa, że auto bokiem, z uślizgiem 4 kół ale jedzie, a z włączonym stoi :(

Alexus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Alexus » 03 lut 2014, 19:13

hej,

Nokian dobre ciche opony, także spoko. Jeżeli chodzi o temat opon kierunkowych to są super na śnieg, ale jak jedziesz w przód przy cofaniu jak się zakopiesz może być mały dramat :D Asymetryczne czy cichsze? to zależy od opony... Czytałem coś więcej w tym temacie na http://www.rezulteo-opony.pl/poradnik-o ... y-opon-985 i są jeszcze symetryczne, ale ja im nie ufam i ich jest i tak mało, a może ktoś ma?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja