[AJP 1.8 125 KM] Po mroźnej nocy wypluła cały olej
- Balbin
- Forum Audi A6 / A7
Panowie mam pewne doświadczenia z super tanimi olejami przywieziony z niemiec. Są to produkty podrabiane i przez nie członkowie mojej rodziny mieli kłopoty. Chodzi dokładnie o corolle d4d, ktore po dłuższym postoju na mrozie po odpaleniu wyrzucały olej przez uszczelkę przy filtrze oleju Długo zastanawialiśmy się o co chodzi ale po wystąpieniu dwa razy takiej samej sytuacji w dwóch roznych corollach okazało sie, ze olej castrol sprzedawany w niskiej cenie na allegro wcale nigdy nawet nie stał na półce z castrolem. Proszę uwazajcie na tanie podruby bo w takim mrozie one zamarzaja monolit nie do przepchniecia przez pompe.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Może miec to nie jako związek, po odpaleniu w niskiej temp. przy gęstym oleju robi się bardzo duże cisnienie, i w tym momencie olej może znaleźc ujście w najsłabszym punkcie czyli stary oring przy chłodniczce, dlatego ważne stosowanie jest dobrego oleju o indeksie chociaż 5w...
A4 1.8T AWT ~~250 KM
Pomoc,chiptunig 1.8t,2.7bit
Pomoc,chiptunig 1.8t,2.7bit
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
czy po zamarznięciu odmy (no jej części) i ubytku oleju który poszedł w wydech i trochę w komore silnika na grodź i szkrzynie biegów można dalej śmigać? tzn wymieniłem co prawda przed strzałem ciśnienia uszczelke pod pokrywką ale wszędzie jest suchutko a w swiecach nei ma oleju tak, że środkowa też powinna być sprawna. odma wyczyszczona bo i trójnik też potem dalej ten przewód metalowy też zawor ciśnienia też co wchodzi w tipa oryginalnego a reszta była suchuteńka nowy filtr powietrza, eżektor będzie czyszczony w nex tygodniu i wszystkie rureczki od niego bo delikatnie mi korek podskakuje na wolnych obrotach... może tam jest cos przytkane. w katalizatorze pewnie trochę oleju zalega bo czasami jak depne ale to trzeba fest depnac to zadymi na 1-2 sekundy na fioletowo i to nie zawsze. może logi zrobić? które kanały?
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a