Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[AJP 1.8 125 KM] Po mroźnej nocy wypluła cały olej

Silniki benzynowe
Awatar użytkownika
Balbin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Balbin » 27 sty 2014, 19:34

Panowie mam pewne doświadczenia z super tanimi olejami przywieziony z niemiec. Są to produkty podrabiane i przez nie członkowie mojej rodziny mieli kłopoty. Chodzi dokładnie o corolle d4d, ktore po dłuższym postoju na mrozie po odpaleniu wyrzucały olej przez uszczelkę przy filtrze oleju Długo zastanawialiśmy się o co chodzi ale po wystąpieniu dwa razy takiej samej sytuacji w dwóch roznych corollach okazało sie, ze olej castrol sprzedawany w niskiej cenie na allegro wcale nigdy nawet nie stał na półce z castrolem. Proszę uwazajcie na tanie podruby bo w takim mrozie one zamarzaja monolit nie do przepchniecia przez pompe.

Łukasz13
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Łukasz13 » 27 sty 2014, 19:59

Może miec to nie jako związek, po odpaleniu w niskiej temp. przy gęstym oleju robi się bardzo duże cisnienie, i w tym momencie olej może znaleźc ujście w najsłabszym punkcie czyli stary oring przy chłodniczce, dlatego ważne stosowanie jest dobrego oleju o indeksie chociaż 5w...
A4 1.8T AWT ~~250 KM
Pomoc,chiptunig 1.8t,2.7bit

Awatar użytkownika
zarzyk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T APU 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: zarzyk » 01 lut 2014, 09:05

czy po zamarznięciu odmy (no jej części) i ubytku oleju który poszedł w wydech i trochę w komore silnika na grodź i szkrzynie biegów można dalej śmigać? tzn wymieniłem co prawda przed strzałem ciśnienia uszczelke pod pokrywką ale wszędzie jest suchutko a w swiecach nei ma oleju tak, że środkowa też powinna być sprawna. odma wyczyszczona bo i trójnik też potem dalej ten przewód metalowy też zawor ciśnienia też co wchodzi w tipa oryginalnego a reszta była suchuteńka nowy filtr powietrza, eżektor będzie czyszczony w nex tygodniu i wszystkie rureczki od niego bo delikatnie mi korek podskakuje na wolnych obrotach... może tam jest cos przytkane. w katalizatorze pewnie trochę oleju zalega bo czasami jak depne ale to trzeba fest depnac to zadymi na 1-2 sekundy na fioletowo i to nie zawsze. może logi zrobić? które kanały?
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a

rad2606
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rad2606 » 07 lut 2014, 23:44

Autko już działa <rotfl> faktycznie tak jak koledzy wcześniej pisali oring wymieniony i można śmigać <radocha>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja