temp. chłodzenia rośnie i spada
temp. chłodzenia rośnie i spada
witam wszystkich. czy to normalne przy tych mrozach około -15 , - 18 jak odpalam rano autko to temp. rośnie jade do pracy 90-110 km/h temp. 90 st. wpadam do miasta i automatycznie temp. spada na 70 i mniej. czy to normalne czy mam jakis problem a moze wystarczy jakis karton na chlodnice zalożyc pozdrawiam.
- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Rozwalają mnie teksty typu tak ma być. Jakby tak miało być, to auta nie powinny jeździć np w Norwegii, bo przecież tam zimno... Tak nie ma być. I żaden karton, to nie polonez. Na 90% uszkodzony jest termostat. Może też być Zakamieniona nagrzewnica, ale tu raczej wątpię. Sprawdź jeszcze jakie wartości pokazuje czujnik temperatury.
Też ostatnio zwróciłem uwagę na ten problem i nie bardzo wiem o co chodzi.Wymieniłem termostat i niestety niczego to nie zmieniło. Co dziwne , dzisiaj jak pokazało mi na wskaźniku 90 st. przy temp tylko -2 st. i włączyłem maxymalnie ogrzewanie z max wentylatorem to po chwili temp zaczęła spadać
. Z tego co pamiętam rok czy 2 temu nie zauważyłem takiego problemu.
Może coś się gdzieś zapowietrza. Ma ktoś może dostęp do schematu układu chłodzenia ?

Może coś się gdzieś zapowietrza. Ma ktoś może dostęp do schematu układu chłodzenia ?