Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Siłownik tylnej klapy do Avanta

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Rychu to ja

Siłownik tylnej klapy do Avanta

Post autor: Rychu to ja » 19 sty 2014, 21:06

Witam
Jakiej firmy siłownik (lub teleskop jak kto woli) polecacie bo juz przyda się wymienić
Są tak naprawde na alegro 3 firmy : Kager . krft. i maxger
Który polecacie lub innej firmy
Dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 22 sty 2014, 13:01 przez Rychu to ja, łącznie zmieniany 1 raz.

nokti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: nokti » 19 sty 2014, 22:20

RYCHU TO JA, może niektórzy uznają to za snobizm ale moje zdanie to" tylko ori",miałem już dwa niefirmowe i po każdej zimie kaput,kupiłem w aso druga zima i jest ok.Kufer z racji wykonywanej pracy.otwieram często.

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 21 sty 2014, 08:22

RYCHU TO JA pisze:Jakiej firmy siłownik (lub teleskop jak kto woli) polecacie bo juz przyda się wymienić
Ja na początku kupiłem siłownik 690N z FA Krosno. Niestety nie działał tak jak trzeba - klapa otwierała się skokowo a na końcu było takie walnięcie, że myślałem że za moment wszystko się rozpadnie. Spakowałem siłowniki i odesłałem.
Następnie kupiłem 635N maxgear'a - do zimy wszystko chodziło tak jak trzeba. Z nadejściem pierwszych większych mrozów zauwazyłem, że klapa nie unosi się do końca (brakuje jej jakiś 10cm do pozycji maksymalnej). Po podniesieniu ręką utrzymuje się w zadanej pozycji. Dopóki nie opada to mi to nie przeszkadza - zobaczę jak się będą sprawowały po zimie.

Jeżeli siłowniki ori działają zawsze dobrze - zarówno zimą i latem, i jeżeli dość często będziesz korzystał z kufra, to może warto dopłacić :-)

Awatar użytkownika
metyoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Metyoo
Rocznik: 1993
Moje auto: S4 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 130KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: metyoo » 22 sty 2014, 11:08

Ja w poprzedniej A100 kupiłem jakieś zamienniki i do dzisiaj działają, wymieniłem oba jakieś 4 lata temu, a obecny właściciel to znajomy, stąd wiem co się dzieje z samochodem ;)

Rychu to ja

Post autor: Rychu to ja » 23 sty 2014, 08:52

Zima bardzo rzadko używam tylnej klapy, więcej w sezonie letnim wyjazdy z dzieciakami i takie inne tam.
Te jeszcze działają ale słabo ciągną jakoś tak bardzo delikatnie ( raz już rozbiłem głowę w vectrze klapa mi spadała na głowę( zima duży mroź) dostałem zamkiem niefortunnie i całe szczęście skończyło się tylko na zszywaniu ale więcej nigdy takich niespodzianek nie che mieć

[ Dodano: 2014-01-23, 12:38 ]
Jak zmienic login na małe litery ????

Awatar użytkownika
metyoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Metyoo
Rocznik: 1993
Moje auto: S4 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 130KM
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: metyoo » 23 sty 2014, 19:35

RYCHU TO JA, Admini zgodzili się na zmianę, więc nick będzie zmieniony na małe litery, pamiętaj następnym razem, żeby Caps Locka wyłączyć <okok>

Rychu to ja

Post autor: Rychu to ja » 30 sty 2014, 08:54

Poproszę o zmianę Nicku na małe litery
no nie wiem jak samemu to zrobić
Dziękuję bardzo za pomoc

marlitkos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Paliwo: Diesel

Post autor: marlitkos » 30 sty 2014, 10:20

ja bym zainwestował w iryginały. Zamienniki, które kupiłem 3 lata temu, działają bez problemu ale wkurza mnie to, że jak puszczę klapę przy otwieraniu to mało zawiasów nie pourywa. Ori miały wyhamowywanie w końcowej fazie otwierania i klapa łagodnie się zatrzymywała.
Pozdrawiam

Maniacy COOO łączmy się.
Forum dyskusyjne.

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 30 sty 2014, 15:40

No właśnie. Też mam zamienniki, fajnie że otwierają itd. ale jak kolega mi raz klapę z rozmachem otworzył, to myślałem że odfrunie a zawiasy się wyłamią :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja