Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[a6 C7 3.0tdi 245 ps][Chłodzenie sie silnika]

Silniki wysokoprężne
Awatar użytkownika
arturn29
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arturn29 » 21 sty 2014, 17:10

Tak sie składa ze mam własnie webasto i z niego korzystam. Nigdy nie zauważyłem aby samo sie włączyło i coś dogrzewało, jest w pełni kontrolowane przez użytkownika. Gdy jest włączone wyswietla sie odpowiednia ikonka na klimatroniku.
Audi A5 B9 coupe 2.0 TFSI Quattro
Audi A6 C7 sedan 3.0 TDI Quattro - 2012
Audi A6 C5 avant 3.0 Quattro ASN - 2003
Audi A6 C5 avant 2.5TDI AFB - 1998
Audi A6 C5 avant 2.5TDI AKN - 1999

kiarka
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kiarka » 21 sty 2014, 18:12

Pełne webasto też dogrzewa silnik kiedy trzeba a o tym nie wiesz. Są dwa rodzaje pieców. Pełny i dogrzewacz. Tak naprawdę są to prawie te same konstrukcje z tym ze w pełnym możesz je programować-tak się składa ze mam obie wersje.
Tomek

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 21 sty 2014, 18:15

Panowie, dyskusja w tym wątku powinna dotyczyć DPF <okok>
Warsztat, naprawy Audi A6.

kiarka
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kiarka » 21 sty 2014, 19:04

szalony pisze:Panowie, dyskusja w tym wątku powinna dotyczyć DPF <okok>
Kolego dlaczego kasujesz wpisy na forum?
Odpowiedziałem Ci a Ty to skasowałeś.....nie bardzo rozumiem dlaczego wtrącasz swoje 3 grosze zupełnie nie na temat... jak coś wiesz to zabierz glos ale merytorycznie a nie wyznaczasz nam temat dyskusji...? Jest to niepojete w demokracji i na forum-taka jest jego idea. Jeśli tego nie rozumiesz to zmień funkcję. Nie pierwszy raz to robisz......z zupełnie nieuzasadnionych powodów.
Tomek

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 21 sty 2014, 19:29

kiarka pisze:Nie pierwszy raz to robisz......z zupełnie nieuzasadnionych powodów.
Piszesz o sobie? Już kolejny raz czepiasz się mojej roboty, więc to Ty robisz to kolejny raz. Twój post skasowałem bo nic nie wnosił do tematu. A jeśli chcesz dyskutować na temat Vebasto to nic nie trzyma Cię od tego żebyś założył nowy Temat.
kiarka pisze:nie bardzo rozumiem dlaczego wtrącasz swoje 3 grosze zupełnie nie na temat... jak coś wiesz to zabierz glos ale merytorycznie a nie wyznaczasz nam temat dyskusji
Wybaczę Ci, bo jesteś krótko na Forum żeby rozumieć pracę Administratora czy Moderatora, a ja nie mam zamiaru tego Ci tłumaczyć drugi raz. A jak byś nie pamiętał, to tłumaczyłem Ci już 9 stycznia.

Więc kolego kiarka, z całym szacunkiem, ale nie mam najmniejszego zamiaru znowu polemizować z Tobą co jest pojęte a co nie w demokracji, i co ja rozumiem a czego nie. W pierwszym poście autor pyta o wypalanie filtra DPF a nie o działanie Vebasto, więc tego ten wątek dotyczy. I jeszcze dodam, że nie pierwszy raz chcesz być mądrzejszy od Regulaminu Forum dlatego kolejna Twoja aluzja dotycząca mojej pracy na Forum zakończy się ostrzeżeniem w Twoim profilu. Ponieważ, i tu pozwolę sobie zacytować punkt Regulaminu:
4. Prywatnym animozjom dawaj wyraz wyłącznie w listach prywatnych. Nie ma nic bardziej denerwującego i żenującego, niż oglądanie grona publicznie wyzywających się osób. Za złamanie tej zasady użytkownik otrzymuje ostrzeżenie.

kiarka
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kiarka » 21 sty 2014, 19:38

niektórzy to nie powinni być nawet administratorami.....
Pomyliła Ci sie rola administratora z cenzorem.....
Spojrz na tytuł wątku a nie na pierwszy post...to chyba różnica.
Animozje to sam prowokujesz swoim zachowaniem-przemysl to sobie bo nie tylko ja mam takie zdanie-znaczy.... coś jest na rzeczy Panie Władzo ;-)
A władza co nie przyjmuje krytyki jest do wymiany.
Tomek

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 21 sty 2014, 19:54

kiarka pisze:niektórzy to nie powinni być nawet administratorami
w Pełni się z Tobą zgadzam <okok>
kiarka pisze:Pomyliła Ci sie rola administratora z cenzorem
Można by nawet przyjąć że to bardzo podobna funkcja, piszę podobna, na wypadek jak byś znowu mi tu z wikipedią wyskoczył ;)
kiarka pisze:Spojrz na tytuł wątku a nie na pierwszy post...to chyba różnica.
Tytuł wątku i tak jest niezgodny z Regulaminem więc szczerze dziękuję Ci, że zwróciłeś na to uwagę <luzik>
kiarka pisze:Animozje to sam prowokujesz swoim zachowaniem-przemysl to sobie bo nie tylko ja mam takie zdanie-znaczy.... coś jest na rzeczy Panie Władzo
Już Ci pisałem niedawno że Praca Administratora jest podobna do pracy Ochroniarzy, pamiętasz? Jak w jednym tak w drugim wypadku wystarczy że się pojawią to już ich nikt nie lubi i trzeba rozpętać awanturę ;p Czyż nie?
Wystarczy sobie wyobrazić jak by wyglądało Forum bez przestrzegania Regulaminu przez Userów, gdybyśmy sobie pozwolili na wolną amerykankę...

Koniec OT.

sworekA6C7Avant
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sworekA6C7Avant » 21 sty 2014, 19:59

Kolego latem nie zauwazylem wypalania, teraz zima sie to zaczelo:) narazie mam gorsza wade, dzisiaj odpowiedz z serwisu ze naprawa uszczelnienia silnika wynosi 11 tys zl:) takze polecam odwiedziny w serwisie i sprawdzenie wyciekow z silnika:)

Awatar użytkownika
mambaw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mambaw » 21 sty 2014, 20:08

szalony daj ochłonąć swoim emocjom i wiecznie okazywanej swojej "wyższości". Te twoje "głupie" OT w kierunku wielu użytkowników są co najmniej "dziwne" i bardzo kontrowersyjne <nono>

Awatar użytkownika
arturn29
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arturn29 » 21 sty 2014, 20:16

Kolega administrator troche chyba jednak lekko przesadzasz. Jestem kilka lat na forum i wczesniej nikt tak restrykcyjnie sie nie czepiał lekkiego zejscia na off top lub tematu powiazanego. W tym przypadku wydaje mi sie ze dobrze było poruszyc temat webasto bo mogło to być w jakis sposob zwiazaze z moim pytaniem, a i przy okazji czegos nowego sie dowiedizlem i nie sadze aby to było jakeis mega wykroczenie. Nie bronie kolegi z którym moze prowadzisz juz którąś z kolei konwersacje, ale w tym temacie moim zdaniem nie ma za bardzo sie czego czepiac bo wszytko trzyma sie kupy i jest jak widac ze soba powiazane.

Swoja droga baczny administrator musi byc :)

Co do tego webasto to mam mozliwosc programowania w sensie timer date i godzine. Tak jak mówisz mozliwe ze jest jakis dogrzewacz dodatkowy do silnika bo cos o tym przy odbiorze auta wspominali. Nie wiem czy nie chodziło przypadkiem o dodatkowe i szybsze ogrzewanie powietrza w aucie co by nie było zimno ale nie jestem pewny.

Kolego z tym uszczelnieniem to ładnie polecieli 11 tys he U mnie nic takiego nie widzialem na szczęscie mam przedłużoną gwarancje do 2017 :)

kiarka
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kiarka » 21 sty 2014, 20:26

Funkcja webasto polegająca na dogrzewaniu silnika(wlacza się zaraz po uruchomieniu silnika o ile jest mniej niż 5 stopni) raz ze szybciej ogrzewa się kabina ale przede wszystkim podgrzewa silnik zeby się nie zużywal i zmniejszył spalanie(chroni środowisko). Jak odpalam teraz auto w garażu i wyjde jeszcze coś zabrać to czuć spaliny jakby się coś kopcilo... jak zajrzysz pod samochod to widać i czuć spaliny ;-)
Co do uszczelnienia.... ASO lubi naciagac klientow-warto się skonsultować jeszcze z kimś....
Ostatnio zmieniony 21 sty 2014, 20:28 przez kiarka, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 21 sty 2014, 20:27

Gdzie kolega kiarka tam mambaw, <luzik> Powiedz mi, jesteś jakimś Adwokatem Tomka? Z tych wielu Użytkowników to tylko Wy dwaj jesteście wiecznie niezadowoleni i tylko Wy dwaj uczepiliście się mnie jak rzep psiego ogona. Powiedz mi mambaw, nie masz nic innego do roboty tylko chodzić krok w krok za mną i czekać na każdą okazję do pyskówek? Widzę że namiętnie lubisz zaśmiecać Tematy swoim adwokackim postępowaniem wobec kolegi kiarka. Już raz wyjaśniłem Ci pojęcie 4 Punktu Regulaminu i ty dalej swoje.

Kolego arturn29 jeśli chcesz to oczyszczę Twój temat z OT, które się utworzyło tylko dlatego, że kiedyś nadepnąłem koledze kiarka na odcisk prosząc go o uzupełnienie Profilu tak jak to ma zrobione większość Klubowiczów. Czekam na Twoją decyzję. I jeśli twierdzisz że temat z Vebasto może być powiązany to proszę bardzo.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
arturn29
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arturn29 » 21 sty 2014, 20:35

Proszę zostawić dyskusje tak jak jest :)

Kolego jak sprawdzic czy mam to dogrzewanie? czy jest to w standardzie?

kiarka
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kiarka » 21 sty 2014, 20:59

Webasto=dogrzewacz ;-)
tu masz film instruktażowy ;-)
Tomek

Awatar użytkownika
arturn29
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arturn29 » 21 sty 2014, 21:48

Takie jeszcze pytanie bo nigdy nie sprawdzałem. Ile takie webasto spali przy odmrażaniu szyb i ogrzewaniu wnętrza auta powiedzmy przez 20-30 minut ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl