Pomocy. Szarpie, przerywa.
Pomocy. Szarpie, przerywa.
pomocy. umyłem silnik w moim aucie na myjni i auto praktycznie nie chce jechac jak by go cos blokowało. Gdy chce przyspieszyc i wcisne gaz to szarpie całym autem, na wolnych obrotach silnik pracuje głośno. sprawdzalem iskre jest na wszystkich swiecach. co to moze byc?
Ostatnio zmieniony 04 sty 2014, 21:20 przez kodi01, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Oczywiście że tak, prąd nie lubi wody i wilgoci dlatego musisz osuszyć cewki aby móc ewentualnie dalej szukać gdyby nie pomogło.kodi01 pisze: jedynie gdzie sie zbiera to na tych gumowych obudowach co idą od cewki do świecy. wykrecilem je i bede suszył? czy to moze byc przyczyna takiego zaschownia auta?
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
kodi01, grzemo ma rację. Miałem dokładnie to samo odnośnie umycia silnika.
Podczas VAG'a był błąd ze śmiesznym błędem typu: "Działa, ale nie działa, nie wiadomo co".
To była jednak cewka.
Dalej kolejne 3 miesiące padł moduł. Również ciekawe... czasami OK, czasami szarpanie itd. Zmieniłem i zupełny spokój.
Podczas VAG'a był błąd ze śmiesznym błędem typu: "Działa, ale nie działa, nie wiadomo co".

Skoro nie wiesz jak... kup używane 4 cewki. Koszt nie jest duży. OK 70-100 zł. Dalej będziesz zmieniał po kolei 1, 2, 3, 4.kodi01 pisze:a jak sprawdzic cewki?
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
- Forum Audi A6 / A7
chyba znalazłem usterke. podejrzewam jedna cewka poniewaz jak odłacze pierwsza cewke silnik dalej chodzi tak samo jak z nia. jak odłaczam inne chodzi gorzej. wiec z nia czy bez niej tak samo chodzi. chociaz na poczatku jak sprawdzalem ta metoda to po jej odłaczeniu silnik chodzil troche gorzej. wiec pewnie na poczatku jeszcze dzialala ale zle a teraz sie skonczyla. jak myslicie moze to byc to??
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T 163KM
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
No dobrze kombinujesz mogłes jeszcze przenieśc tą podejrzaną cewke na inny cylinder i sprawdzic czy problem sie przeniesie oraz zajrzec do świecy.kodi01 pisze:chyba znalazłem usterke. podejrzewam jedna cewka poniewaz jak odłacze pierwsza cewke silnik dalej chodzi tak samo jak z nia. jak odłaczam inne chodzi gorzej. wiec z nia czy bez niej tak samo chodzi. chociaz na poczatku jak sprawdzalem ta metoda to po jej odłaczeniu silnik chodzil troche gorzej. wiec pewnie na poczatku jeszcze dzialala ale zle a teraz sie skonczyla. jak myslicie moze to byc to??
A4 1.8T AWT ~~250 KM
Pomoc,chiptunig 1.8t,2.7bit
Pomoc,chiptunig 1.8t,2.7bit
tak robilem tez i na innym cylindrze tez nie dzialala. dzisiaj wymieniłem cewke na nowa i problem zniknał.ÂŁukasz13 pisze:No dobrze kombinujesz mogłes jeszcze przenieśc tą podejrzaną cewke na inny cylinder i sprawdzic czy problem sie przeniesie oraz zajrzec do świecy.kodi01 pisze:chyba znalazłem usterke. podejrzewam jedna cewka poniewaz jak odłacze pierwsza cewke silnik dalej chodzi tak samo jak z nia. jak odłaczam inne chodzi gorzej. wiec z nia czy bez niej tak samo chodzi. chociaz na poczatku jak sprawdzalem ta metoda to po jej odłaczeniu silnik chodzil troche gorzej. wiec pewnie na poczatku jeszcze dzialala ale zle a teraz sie skonczyla. jak myslicie moze to byc to??