Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

po wymianie termostatu - problem z ogrzewaniem

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
c_cranch
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

po wymianie termostatu - problem z ogrzewaniem

Post autor: c_cranch » 10 gru 2013, 07:20

Witam, wymieniłem komplet termostat z rozrządem, bo mechanik twierdził że jest "otwarty".

Przed wymiana termostatu: po przejechaniu kilku km, załączała się dmuchawa z ciepłem (włączone AUTO).
Teraz po wymianie: przejeżdżam ten sam odcinek mam zaparowane szyby i dmuchawa się nie włącza (włączone AUTO).

2. ogrzewanie szyby przedniej
przed wymiana - włączenie ogrzewania na szybę powodowało pełny ciąg dmuchawy, teraz 2-3 kreski mniej na obrotach i cały czas zaparowane szyby, po wyłączeniu silnika i włączeniu obroty dmuchawy są przez chwile na maks. potem spada i szyba paruje.

co jest nie tak ??

sprostowanie,

Dziś rano, po przejechaniu tego samego dystansu co zwykle włącza się dmuchawa ale słabo wieje - jakby coś tłumiło.

problem z przednią szybą pozostał - po włączeniu ustawia sie na 2-3 kreski mniej niż maks.

jak sprawdzić błędy klimatronika, temp. wody ? vag który kanał ?

Awatar użytkownika
xoslox
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: xoslox » 14 gru 2013, 02:20

W elektryce w podklejonych masz diagnoze czujnika g2/g62, jak to wyjdzie OK, tzn, ze termostat, ktory kupiles zle otwiera, w ogole to kupiles jakis lepszy ? Ja do siostry 1.9 kupilem ori za 60 zl i dziala idelanie. Kody bledow itp. Sprawdzisz programem VAG lub VCDS. Najtanszy kabel z allegro wystarczy ;)

michuthebest
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI 110KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: michuthebest » 14 gru 2013, 10:16

Wymieć termostat polecam mahle
http://allegro.pl/termostat-mahle-behr- ... 14204.html
kupilem go w tym tygodni wymieniłem ładnie temp trzyma 90 stopni równo i szybko się nagrzewa. To powinno problem rozwiązać i dobrze odpowietrz układ. ÂŚciągnij ten plastik co jest pod szyba i tam masz dwa węzę które idą do nagrzewnicy górny zsuń trochę i tam u góry jest taka dziurka i wtedy wlewaj płyn.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl