[ MULTI] czy to dwumas?
[ MULTI] czy to dwumas?
z początku myślalem że to rozrusznik...
przy zimnym aucie zapalam I jest wszystko ok.przy nagrzanym silniku mam dziwny chałas podczas odpalania.zatrzęsie autem.dziek jest jakby rozrusznik jeszcze krecił przez sekunde po odpaleniu.może jakieś dziwne stuki-już sam nie wiem jaki to rodzaj hałasu.
lokalny garaż (nie audi) powiedział mi że to dwumas.po wykonaniu tel po części facet usłyszał ze nie wymieni tego w warsztacie u siebie bo musi to być w 100tu % audi serwis.
jakieś pomysły czy to może być dwumas?
przy zimnym aucie zapalam I jest wszystko ok.przy nagrzanym silniku mam dziwny chałas podczas odpalania.zatrzęsie autem.dziek jest jakby rozrusznik jeszcze krecił przez sekunde po odpaleniu.może jakieś dziwne stuki-już sam nie wiem jaki to rodzaj hałasu.
lokalny garaż (nie audi) powiedział mi że to dwumas.po wykonaniu tel po części facet usłyszał ze nie wymieni tego w warsztacie u siebie bo musi to być w 100tu % audi serwis.
Taxi-Limited Edition
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Mylisz się kolego. w multitronicu jest koło dwumasowestinger pisze:Multi i dwumasJak bobrze pamietam dwumas masz tylko przy manualu
[ Dodano: 2013-11-19, 18:54 ]
majkelo3 pisze:z początku myślalem że to rozrusznik...
Sprawdź czy masz podobne objawy jak ci tutaj:
http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/show ... ultitronic
Facet mi powiedział ze to sprzeglo składa sie z 6 czy 7 tarcz czy coś takiego i tego sie nie kupuje tylko buduje.szalony pisze:majkelo3, ten "lokalny garaż" omijaj szerokim łukiem, bo nie wiem co za fachura z tego mechanikaZ twojego opisu wynika że prawdopodobnie blokuje się bendiks przy rozruszniku. Może ktoś jeszcze się wypowie co bardziej jest obeznany w skrzyniach multi
[ Dodano: 2013-11-19, 19:14 ]
kahuna, objawy są identyczne jak w pierwszym poście.
Taxi-Limited Edition
majkelo3 pisze:Moze ktoś coś usłyszy
[ Dodano: 2013-11-20, 12:24 ]
Tak przy okazji dzwoniłem do głównego audi z pytaniem czy fabrycznie wymieniają koło dwumasowe za darmo ale niestety nie.
Ps. Pan z audi powiedział ze olej w skrzyni sie wymienia co 40tys mil
Kolego, myślę że kolega Stinger ma rację, według mnie to nie jest koło dwumasowe ( chociaż nie miałem nigdy z nim doczynienia w multitronicu). Wymieniałem kiedyś w fordzie koło i sprzęgło, objawy były takie, że rozrusznik wogóle nie kręcił, rozrusznik był zawalony opiłkami z umierającego sprzęgła ale nic nie trzęsło. Może spróbuj zadzwonić do firmy z linka poniżej, może spróbuj im wysłać filmik dla potrzeb diagnozy. To są goście w 25 letnim doświadczeniem w rozrusznikach ( i nie jest to reklama a tylko próba podpowiedzi)
http://www.rozruszniki-alternatory.pl/
powodzenia
Witam,
Mam podobny problem w mojej audi A6 C6 ( multitronic). Gdy jest ciepla to rozrusznik bardzo dziwnie kreci. Tak jak gdyby dluzej niz powinien oraz (czasami)wydaje taki metaliczyny dzwiek. Przy czym cala karoseria podskakuje podczas krecenia. Tylko gdy jest cieply. Natomiast gdy jest zimny odpala wrecz idealnie. Pytalem kilku mechanikow ale nikt na 100% nie jest w stanie odpowiedziec. Jako ze auto ma 320tys najechane pierwsza odpowiedz sie pojawila ze juz powinienem olej zmienic na bardziej gesty, lub ze czujnik jakis szaleje, ze cos na Vag'u trzeba przestawic I powinno byc dobrze oraz opcja dwumasy rowniez sie pojawila.
Jestem juz troche w tym zakrecony I nie do konca wiem od czego zaczac. Jesli ktos mialby z tymi objawami stycznosc wczesniej i wie jak to rozwiazac poprosze od podpowiedz.
Mam podobny problem w mojej audi A6 C6 ( multitronic). Gdy jest ciepla to rozrusznik bardzo dziwnie kreci. Tak jak gdyby dluzej niz powinien oraz (czasami)wydaje taki metaliczyny dzwiek. Przy czym cala karoseria podskakuje podczas krecenia. Tylko gdy jest cieply. Natomiast gdy jest zimny odpala wrecz idealnie. Pytalem kilku mechanikow ale nikt na 100% nie jest w stanie odpowiedziec. Jako ze auto ma 320tys najechane pierwsza odpowiedz sie pojawila ze juz powinienem olej zmienic na bardziej gesty, lub ze czujnik jakis szaleje, ze cos na Vag'u trzeba przestawic I powinno byc dobrze oraz opcja dwumasy rowniez sie pojawila.
Jestem juz troche w tym zakrecony I nie do konca wiem od czego zaczac. Jesli ktos mialby z tymi objawami stycznosc wczesniej i wie jak to rozwiazac poprosze od podpowiedz.