Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Montaż solardachu

Nadwozie
ODPOWIEDZ
Kaiser26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Montaż solardachu

Post autor: Kaiser26 » 18 lis 2013, 18:19

Witam,
mam okazję kupić kompletny solardach z audi S6 c5 i chciałbym do mojej go założyć.
Czy wiecie czy są problemy z montażem tego? Czy nie będzie się lało jak już jakoś się to wykroi?
Porady i wskazówki bardzo mile widziane.

grzechu 031
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: grzechu 031 » 19 lis 2013, 19:32

chyba bym nie pociął swojej żeby mieć tylko szyber. a jak pójdzie coś nie tak. mam solar u siebie i używam go tylko jak przemieszczam się z rozłożonymi wędkami na rybach. latem działa przy dużym słońcu, faktycznie przewietrza wnętrze ale czy gra warta świeczki?

Awatar użytkownika
Multifonika
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Moje auto: A6 C5
Rocznik: 2001
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.2 230KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Multifonika » 19 lis 2013, 20:14

Masz rację grzechu 031, jest to w pewnym sensie ingerencja w konstrukcję auta. W trakcie eksploatacji występują drgania, które skutecznie będą doprowadzać do rozszczelniania kleju i przecieków. Kwestia wycięcia otworu w dachu, ciężko będzie to zrobić tak żeby nie odchodził potem lakier a broń Boże jak pokrzywi blachę <zalamka> Ja również bym się nie zdecydował na takie rezanie. Zbyt duże ryzyko.
A po drugie skończyły się lata 80 i 90 kiedy szyberdach był jednym z najbardziej lubianych elementów wyposażenia. Czasy kiedy klimatyzacja była luksusem i nawet nowe luksusowe limuzyny nie miały takiego wyposażenia standardowego (montowana była za ogromną dopłatą), okno w dachu często było wtedy koniecznością. <luzik>
Lektor.

Awatar użytkownika
The_Gie
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: The_Gie » 20 lis 2013, 09:51

szalony, jednak mając szyber, wchodząc w letni dzień do auta, po otwarciu szyberdach działa jak komin, wyciąga całe gorące powietrze. Bardzo miła opcja, po tym można już się wychładzać klimatyzacją.
Z drugiej strony gra nie jest warta świeczki i popieram kolegów.

Awatar użytkownika
Multifonika
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Moje auto: A6 C5
Rocznik: 2001
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.2 230KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Multifonika » 20 lis 2013, 11:27

The_Gie pisze:jednak mając szyber, wchodząc w letni dzień do auta, po otwarciu szyberdach działa jak komin, wyciąga całe gorące powietrze. Bardzo miła opcja, po tym można już się wychładzać klimatyzacją.
Oczywiście masz rację <okok> Ale tylko wtedy jeśli jest to szyber montowany fabrycznie <luzik>
Lektor.

user

Re: Montaż solardachu

Post autor: user » 03 gru 2013, 22:55

Kaiser26 pisze:Witam,
mam okazję kupić kompletny solardach z audi S6 c5 i chciałbym do mojej go założyć.
Czy wiecie czy są problemy z montażem tego? Czy nie będzie się lało jak już jakoś się to wykroi?
Porady i wskazówki bardzo mile widziane.
Panie masz sliczne autko, a powoli chcesz go zwiesniaczyc -jak dla mnie idziesz w zla strone.. ;(
ps na zimowkach wyglada lepiej <lol>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl