Witam,
mam okazję kupić kompletny solardach z audi S6 c5 i chciałbym do mojej go założyć.
Czy wiecie czy są problemy z montażem tego? Czy nie będzie się lało jak już jakoś się to wykroi?
Porady i wskazówki bardzo mile widziane.
Montaż solardachu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Multifonika
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Masz rację grzechu 031, jest to w pewnym sensie ingerencja w konstrukcję auta. W trakcie eksploatacji występują drgania, które skutecznie będą doprowadzać do rozszczelniania kleju i przecieków. Kwestia wycięcia otworu w dachu, ciężko będzie to zrobić tak żeby nie odchodził potem lakier a broń Boże jak pokrzywi blachę Ja również bym się nie zdecydował na takie rezanie. Zbyt duże ryzyko.
A po drugie skończyły się lata 80 i 90 kiedy szyberdach był jednym z najbardziej lubianych elementów wyposażenia. Czasy kiedy klimatyzacja była luksusem i nawet nowe luksusowe limuzyny nie miały takiego wyposażenia standardowego (montowana była za ogromną dopłatą), okno w dachu często było wtedy koniecznością.
A po drugie skończyły się lata 80 i 90 kiedy szyberdach był jednym z najbardziej lubianych elementów wyposażenia. Czasy kiedy klimatyzacja była luksusem i nawet nowe luksusowe limuzyny nie miały takiego wyposażenia standardowego (montowana była za ogromną dopłatą), okno w dachu często było wtedy koniecznością.
Lektor.
- Multifonika
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Re: Montaż solardachu
Panie masz sliczne autko, a powoli chcesz go zwiesniaczyc -jak dla mnie idziesz w zla strone..Kaiser26 pisze:Witam,
mam okazję kupić kompletny solardach z audi S6 c5 i chciałbym do mojej go założyć.
Czy wiecie czy są problemy z montażem tego? Czy nie będzie się lało jak już jakoś się to wykroi?
Porady i wskazówki bardzo mile widziane.
ps na zimowkach wyglada lepiej