[kosmetyka] Polerowanie reflektorów w C6
-
stojaks
Ja to powiem wam koledzy tak;
Jak lampy są delikatnie porysowane (zmatowane) to polerką mechaniczną i pastą o średniej granulacji dojdziecie do zadowalającego efektu.
Zaś jeśli wygląda to już źle to proponuję papier ścierny 800 zrównać wszystko na równy mat potem 1500 następnie benzyna ekstrakcyjna wytrzeć ładnie byle nie rozpuszczalnikiem bo rozpuszcza lampy!!!!! i polakierować po prostu efekt murowany. pozdrawiam;]
Jak lampy są delikatnie porysowane (zmatowane) to polerką mechaniczną i pastą o średniej granulacji dojdziecie do zadowalającego efektu.
Zaś jeśli wygląda to już źle to proponuję papier ścierny 800 zrównać wszystko na równy mat potem 1500 następnie benzyna ekstrakcyjna wytrzeć ładnie byle nie rozpuszczalnikiem bo rozpuszcza lampy!!!!! i polakierować po prostu efekt murowany. pozdrawiam;]
- Masta
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
A ja trochę o polerowaniu aut trochę ostatnio czytam.
I raczej bym nie polecał polerowania przednich lamp, szklane tak.
Te nowe plastikowe są pokryte jakąś warstwą chroniącą, którą przy polerowaniu ścieramy i po roku czasu taka lampa może zżółknąć.
Tylne lampy owszem, ludzie polerują.
A co poradzicie jak taki plastikowy klosz zaczyna pękać, jest małe pęknięcie które, znając życie na pewno się powiększy
I raczej bym nie polecał polerowania przednich lamp, szklane tak.
Te nowe plastikowe są pokryte jakąś warstwą chroniącą, którą przy polerowaniu ścieramy i po roku czasu taka lampa może zżółknąć.
Tylne lampy owszem, ludzie polerują.
A co poradzicie jak taki plastikowy klosz zaczyna pękać, jest małe pęknięcie które, znając życie na pewno się powiększy
Jest - Volvo C70 II 2.5T
-
Lolohandro
- Forum Audi A6 / A7

- Ti gregory
- Forum Audi A6 / A7

- Catalabama
- Forum Audi A6 / A7

Ja wczoraj oddałam swoje autko i jego przednie lampy do Pana Fachmana i jestem bardzo zadowolona z efektu otrzymanego 
Pan robił jedną lampę z 1,5h prawie - po kolei różnymi papierkami od chyba 800 czasami do 2500, póÂźniej czymś matowił póÂźniej polerował takim włosiem z owczej wełny, póÂźniej na gąbce polerował jakąś pastą a na koniec wosk taki zabezpieczający...
Jedyny minus takiej garażowej polerki to to, że lampy były niewyjęte i niestety taki paseczek 0,5cm od góry nie był przypolerowany niestety bo nie dochodziły tam ani papierki ani gąbka
Ale nie widać tego z dala, nawet z metra, trzeba z bliska przypatrzeć się by to zobaczeć.
Efekt niesamowity
Pan robił jedną lampę z 1,5h prawie - po kolei różnymi papierkami od chyba 800 czasami do 2500, póÂźniej czymś matowił póÂźniej polerował takim włosiem z owczej wełny, póÂźniej na gąbce polerował jakąś pastą a na koniec wosk taki zabezpieczający...
Jedyny minus takiej garażowej polerki to to, że lampy były niewyjęte i niestety taki paseczek 0,5cm od góry nie był przypolerowany niestety bo nie dochodziły tam ani papierki ani gąbka
Efekt niesamowity
- Catalabama
- Forum Audi A6 / A7

- Lord Devil
- Forum Audi A6 / A7

- Lord Devil
- Forum Audi A6 / A7

- Catalabama
- Forum Audi A6 / A7

- alkapone44
- Forum Audi A6 / A7

-