Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wymiana wnetrza ??

Wnętrze
ODPOWIEDZ
TomekR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Wymiana wnetrza ??

Post autor: TomekR » 05 lis 2013, 18:14

Witam Panowie
Mam pytanie, chcialem wymienic wnetrze w mojej a6 1.9tdi 2003r na skorzane, plena elektryka, podgrzewane z bocznymi poduszkami w siedzeniach z a6 2.8q 2001r , czy bedzie to na zasadzie plug and play czyli wyciagm stare wkaldam nowe I jesli wtyczki pasuja to ma grac czy trzeba cos przerabiac grzebac w komputerze itp. ??

Dzieki I pozdrawiam

MBiały
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MBiały » 06 lis 2013, 11:36

z tego co mi wiadomo to z sedana do sedana pasuje idealnie bez zadnych przerobek, z tym ze nie wiem jak wtyczki pasuja, czy sa zawsze na pelna opcje foteli czy trzeba zlaczke przerabiac, pozdro

TomekR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: TomekR » 06 lis 2013, 13:17

Sprawa wyglada mniej wiecej tak ze, podejzewam ze w moim samochodzie wnetrze juz bylo raz wymieniane nie mam pojecia jakie bylo orginalne, do tego nie moge sprawdzic jakie bylo wyposazenie samochodu (brak wlepki w bagazniku). zastanawiam sie czy jesli orginalnie nie mialem poduszek bocznych w siedzeniach to jesli zamontuje siedzenia z poduszkami czy te poduszki bede dzialac czy nie??, to samo tyczy sie podgrzewania I pelnej elektryki (jesli w orginale nie bylo podgrzewania to jesli wstawie podgrzewane I wymienie panel klimatronika czy wszystko bedzie dzialac od razu czy np.: trzeba bedzie ciagnac dodatkowe kable (wiazki), grzebac w komputerze).
Nie bawil bym sie w wymiany jednak swieci mi sie kontrolka od poduszek I sprawdzalem pod siedzeniami mam rozpiete wtyczki (rozne nie pasujace do siebie stad przypuszczenie ze wnetrze bylo juz wymieniane), mieszkam w uk I od zeszlego roku weszlo prawo ze na przegladzie nie moga sie swiecic zadne kontrolki (bezpieczenistwa).
pozdro

martin_wml
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2000
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 290KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: martin_wml » 06 lis 2013, 14:05

TomekR pisze:Sprawa wyglada mniej wiecej tak ze, podejzewam ze w moim samochodzie wnetrze juz bylo raz wymieniane nie mam pojecia jakie bylo orginalne, do tego nie moge sprawdzic jakie bylo wyposazenie samochodu (brak wlepki w bagazniku). zastanawiam sie czy jesli orginalnie nie mialem poduszek bocznych w siedzeniach to jesli zamontuje siedzenia z poduszkami czy te poduszki bede dzialac czy nie??, to samo tyczy sie podgrzewania I pelnej elektryki (jesli w orginale nie bylo podgrzewania to jesli wstawie podgrzewane I wymienie panel klimatronika czy wszystko bedzie dzialac od razu czy np.: trzeba bedzie ciagnac dodatkowe kable (wiazki), grzebac w komputerze).
Nie bawil bym sie w wymiany jednak swieci mi sie kontrolka od poduszek I sprawdzalem pod siedzeniami mam rozpiete wtyczki (rozne nie pasujace do siebie stad przypuszczenie ze wnetrze bylo juz wymieniane), mieszkam w uk I od zeszlego roku weszlo prawo ze na przegladzie nie moga sie swiecic zadne kontrolki (bezpieczenistwa).
pozdro
Kolego wtyczki do foteli pasują p&p bez wzgledu jakie jest sterowanie,różnią się tylko kostki airbag(te żółte),
Różnica jest między przedliftem i poliftem.
Jak chcesz mam opis jak to przerobiuć(żebu nie wystrzelić poduszek <lol> )
Jeśli z tyłu nie było airbagów,a założysz boczki z poduchami to do czego je podłączysz????
Do grzania są pod fotelem zielone wtyczki,jak ich nie masz trzeba pociągnąć instalację od fotela do klimatronika i pod kierownicę(przekaźnik) i tyle..

TomekR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: TomekR » 06 lis 2013, 15:28

Dzieki robi sie coraz jesniej :)
Jak by mozna chetnie rzucilbym okiem na ten opis:)
Mam jeszcze jedno male pytanko, w opisie wnetrza ktore chce kupic pisze ze tylna kanapa skladana, czy to bedzie duzy problem jesli u mnie nie jest skladna??
pozdro

martin_wml
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2000
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 290KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna