Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[AMX 2.8 193 KM] dziwny dzwiek z ukladu wydechowego

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
william
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[AMX 2.8 193 KM] dziwny dzwiek z ukladu wydechowego

Post autor: william » 30 paź 2013, 13:52

Witam koledzy mam problem od jakiegos czasu auto zaczelo strasznie glosno chodzic zauwazylem ze przed katalizatorem jest lacznik opleciony siatka i z tamtad wydobywa sie cieple powietrze i domyslam sie ze pewnie przez to mam tak glosno w aucie ale bardziej martwi mnie to jak jade autem to slysze dziwny dzwiek jak by cos obijalo sie w ukladzie wydechowym metal o metal albo jak bym mial jakies kamienie w ukladziejak poznac czy katalizatory sa do wymiany

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 30 paź 2013, 15:03

może wykruszyła się jakaś część katalizatora i tarabani w wydechu. odkręć kata i sprawdź czy jest cały

krejzi89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krejzi89 » 30 paź 2013, 17:57

może też być urwana osłona wydechu/katów- taka amelinowa i obija sie o wydech, warto sprawdzić :)
kawałka taka raczej wdmuchnęło by dalej w tłumik i tam by tarabaniło

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 30 paź 2013, 18:21

william pisze:zauwazylem ze przed katalizatorem jest lacznik opleciony siatka i z tamtad wydobywa sie cieple powietrze i domyslam sie ze pewnie przez to mam tak glosno w aucie ale bardziej martwi mnie to jak jade autem to slysze dziwny dzwiek jak by cos obijalo sie w ukladzie wydechowym metal o metal albo jak bym mial jakies kamienie w ukladzie
Nic innego jak katalizatory <okok>
william pisze:ak poznac czy katalizatory sa do wymiany
Jak wykręcisz to zobaczysz czy są wysypane i na pewno będziesz w stanie określić czy należy je wymienić. Piszesz że przez plecionkę dmucha ciepłym, więc nie masz innego wyjścia jak jednak wykręcić te katy.
Warsztat, naprawy Audi A6.

Awatar użytkownika
william
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: william » 31 paź 2013, 10:43

Ok dzieki za sugestie poszukam jakiegos mechanika i podjade do niego teraz obecnie nie ma mnie w polsce i brak jakich kolwiek narzedzi przy sobie orientujecie sie moze jaki jest koszt takich katalizatorow

[ Dodano: 2013-11-03, 01:04 ]
Witam koledzy bylem dzis u mechanika okazalo sie ze za katalizatorem przy laczeniu rur byly zardzewiale zaciski wymieniono to i wszystko wporzadku jedynie cena troche wysoka jak za taka robote 50 euro ale najwarzniejsze wszystko juz dziala pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja