[AMX 2.8 193 KM] dziwny dzwiek z ukladu wydechowego
[AMX 2.8 193 KM] dziwny dzwiek z ukladu wydechowego
Witam koledzy mam problem od jakiegos czasu auto zaczelo strasznie glosno chodzic zauwazylem ze przed katalizatorem jest lacznik opleciony siatka i z tamtad wydobywa sie cieple powietrze i domyslam sie ze pewnie przez to mam tak glosno w aucie ale bardziej martwi mnie to jak jade autem to slysze dziwny dzwiek jak by cos obijalo sie w ukladzie wydechowym metal o metal albo jak bym mial jakies kamienie w ukladziejak poznac czy katalizatory sa do wymiany
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nic innego jak katalizatorywilliam pisze:zauwazylem ze przed katalizatorem jest lacznik opleciony siatka i z tamtad wydobywa sie cieple powietrze i domyslam sie ze pewnie przez to mam tak glosno w aucie ale bardziej martwi mnie to jak jade autem to slysze dziwny dzwiek jak by cos obijalo sie w ukladzie wydechowym metal o metal albo jak bym mial jakies kamienie w ukladzie

Jak wykręcisz to zobaczysz czy są wysypane i na pewno będziesz w stanie określić czy należy je wymienić. Piszesz że przez plecionkę dmucha ciepłym, więc nie masz innego wyjścia jak jednak wykręcić te katy.william pisze:ak poznac czy katalizatory sa do wymiany
Warsztat, naprawy Audi A6.
Ok dzieki za sugestie poszukam jakiegos mechanika i podjade do niego teraz obecnie nie ma mnie w polsce i brak jakich kolwiek narzedzi przy sobie orientujecie sie moze jaki jest koszt takich katalizatorow
[ Dodano: 2013-11-03, 01:04 ]
Witam koledzy bylem dzis u mechanika okazalo sie ze za katalizatorem przy laczeniu rur byly zardzewiale zaciski wymieniono to i wszystko wporzadku jedynie cena troche wysoka jak za taka robote 50 euro ale najwarzniejsze wszystko juz dziala pozdrawiam
[ Dodano: 2013-11-03, 01:04 ]
Witam koledzy bylem dzis u mechanika okazalo sie ze za katalizatorem przy laczeniu rur byly zardzewiale zaciski wymieniono to i wszystko wporzadku jedynie cena troche wysoka jak za taka robote 50 euro ale najwarzniejsze wszystko juz dziala pozdrawiam