Witam szanownych kolegów!
Mam problem - a mianowicie moja CCCO po nocnym postoju przodem pod dość sporą górkę, przestała odpalać.
Kolejnego dnia wsiadam do samochodu, autko odpaliło normalnie, po chwili zgasło i już nie odpaliło.
Podejrzewam że jakiś czujnik załapał i zablokował elektronicznie dostęp paliwa(?).
Miał ktoś podobny przypadek? Teraz znajduję się za granicą i autko stoi w Polsce już dwa tygodnie.
Przy próbie odpalenia - kręci na sucho prawie załapuje ale nie odpala - próbowaliśmy ze znajomym psikać plakiem po odkręceniu filtra powietrza - załapywała na krótko na oparach. Jednak podejrzewam że coś się zablokowało, nie chciałem uszkodzić pompy wtryskowej dlatego nie podejmowałem zbyt wielu prób.
Miał ktoś podobny przypadek? Kiedyś tak się zdarzyło i w serwisie po wykasowaniu błędu autko normalnie chodziło.
Dodam także że w autku było paliwa delikatnie poniżej połowy baku, więc raczej nie mógł się zapowietrzyć stojąc przodem pod górkę?
Pozdrawiam!
[ AKN 2.5 150 KM] Autko nie odpala - postój pod górkę.
- PrZeMo_A6
- Forum Audi A6 / A7
[ AKN 2.5 150 KM] Autko nie odpala - postój pod górkę.
CCCO - przewaga dzięki technice 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI AFB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- PrZeMo_A6
- Forum Audi A6 / A7
Właśnie w tym jest problem kolego że niestety nie posiadam VAG-a i nie mogę nic zdiagnozowaćcitrin pisze:Przemek ... tobie chyba nie trzeba mówić że najpierw podłącz pod VAG a później coś wymodzimy jak dasz info.

Wydaje mi się że na pewno komputer załapał jakiś błąd i trzeba by było skasować, jak to bywało w przeszłości..
Może któryś z kolegów posiadający dobrego VAG-a jest z okolic ÂŚwiebodzic/Wałbrzycha (Dolny ÂŚląsk)

Albo jest w stanie polecić dobrego mobilnego mechanika z okolic

Pozdrawiam!
[ Dodano: 2013-10-26, 11:00 ]
Wszystkie zawory zwrotne zostały posprawdzane, a w tamtym roku wymienione na nowe, wraz z wężykami przelewowymi itd.Daniel1555 pisze:Możliwe że masz gdzieś nieszczelność w układzie paliwowym i jak stoi przodem pod górkę
to paliwo spływa do baku. Miałem już taki problem posprawdzałem wszystkie połączenia poodkręcałem opaski i na razie nic się nie dzieje .
Paliwo sprawdzałem i jest do samego końca w wężykach, nic się nie cofnęło, niestety jakiś błąd musiał załapać bo ewidentnie go coś blokuje tak jak kiedyś..

CCCO - przewaga dzięki technice