Oznaczenie sprężyn
Oznaczenie sprężyn
Jestem posiadaczem Audi a6 c5 kombi z silnikiem 2,8 benzyna ostatnio pękła mi przednia sprężyna zawieszenia kupiłem zamienniki KJB i są za miękkie więc szukam drugiej oryginalnej, moja ma oznaczenia 2 szare i jeden zielony pasek, mam problem ze znalezieniem takiej na allegro może wie ktoś jakie jeszcze mogę wstawić i gdzie takie dostanę? Nie pojadę do serwisu bo to za dużo kosztuje.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kazimierz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Oznaczenie sprężyn
Niedawno wymieniałem znajomemu wszystkie sprężyny i amortyzatory (Kayaba) w takim samym samochodzie jak twój. Na przód zamontowałem sprężyny od 2,5 TDI i jest ok. Chciał znajomy chciał jak najwyżej.
- maro_stg
- Forum Audi A6 / A7
Re: Oznaczenie sprężyn
a więc tak zamiennie dla Ciebie przód masz ciężar OJH wg danych Etka:Wodomierz pisze:Jestem posiadaczem Audi a6 c5 kombi z silnikiem 2,8 benzyna ostatnio pękła mi przednia sprężyna zawieszenia kupiłem zamienniki KJB i są za miękkie więc szukam drugiej oryginalnej, moja ma oznaczenia 2 szare i jeden zielony pasek, mam problem ze znalezieniem takiej na allegro może wie ktoś jakie jeszcze mogę wstawić i gdzie takie dostanę? Nie pojadę do serwisu bo to za dużo kosztuje.
1 żółty 3 razy szary
1 Zielony 2 razy szary
Jeśli chodzi o zawieszenie standard.
Kup najlepiej 2 szt takie same
audiczek było wiele a obecnie jest:
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
- maro_stg
- Forum Audi A6 / A7
Podałem Tobie wyżej oznaczenia jakie będą pasować do Twojego auta, każde inne oznaczenie będzie dla pojazdu o większej lub mniejszej masie, a co za tym idzie będzie pojazd stał wyżej lub niżejWodomierz pisze:Jeszcze dwa pytanka, czy nadają się też takie o oznaczeniach 2 szare i różowy kolor bo znalazłem u siebie na miejscu i sprzedawca powiedział mi że są one od 2,5 tdi czy to prawda?
oraz
jakimi kolorami oznacza się twardość sprężyn?
Ogólnie dziękował za odpowiedzi
Jak chcesz zmieniać o innych oznaczeniach to wymień cały komplet o innego auta czyli przód i tył to będziesz miał wtedy ok
audiczek było wiele a obecnie jest:
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual