[A6 C5]Elektryka szyb
[A6 C5]Elektryka szyb
witam mam problem z podnoszeniem szyb tylnych nie dzialaja mi przelaczniki do podnoszenia szyb tylnych poczatkowo myslalem ze to wina tego panelu do sterowania szybami w drzwiach od kierowcy ale przy probie wymiany (3 szt probowalem ) nie dalo to zadnego efektu problem pozostal przednie ok a tylne nie daja sie sterowac ani z przodu ani z tylu dzieki za rade
Ostatnio zmieniony 06 lut 2008, 22:08 przez pietro40, łącznie zmieniany 1 raz.
hmmm mialem podobny problem ale ja bylem w aso. ogolnie sprubuj dostac sie do szyby i sprawdzic czujki zamykania i otwierania sie szyby tzn nie wiem czy dobrze zrozumialem angola ( to w angli bylo) to szyba ma jakies czujki i sie ustawia punkt max i punkt min czyli maxymalnego otwarcia i zmkniecia szyby.. nie wiem czy o to ci chodzi.. napisz cos wiecej...
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
witam panowie mam pytanko odnosnie otwierania szyby w tylnich drzwiach , a mianowicie gdy wciskam z tyłu wszystko sie otwiera , natomiast nie działa jeden przycisk w drzwiach w sterowaniu od kierowcy tzn lewe tylne okienko nie chce się otwierać???? co to może być :?: :?: :?: pozdrawiam
AUDI A6 Z KIERA Z PRAWEJ STRONY www. a6 uk.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
witam wszystkich. jestem tu nowy, od 2 tyg jestem posiadaczem A6 2.8 z 98 roku. moj problem polega na tym że pasażerowie z tylnej kanapy nie mogą; sterować szybami bez wzgędu na to czy mam włą;czona blokadę czy nie. ja natomiast z siedzenia kierowcy mam pełną; kontrolę. nie jest to zbyt palą;cy problem, ale jakby ktoś coś wiedział od czego zaczą;ć byłbym wdzięczny
jak kolega Mad Max coś zadziała w tym kierunku to proszę o parę wskazówek, bo nawet nie wiem od czego zaczą;ć rozbiórką; drzwi.
[ Dodano: 2008-04-05, 15:52 ]
problem chyba jednak nie leży w winie panelu sterowania u kierowcy. rozebrałem top dziś. bardzo prosta sprawa. nawet tapicerki nie trzeba demontować. rozebrałem ten przycisk na części pierwsze,usuną;łem smar, blaszki popieściłem papierem ściernym rozcią;gną;łem sprężynki i dalej jak było, może wina leży w tylnych drzwiach, ale żeby oba na raz
[ Dodano: 2008-04-05, 15:52 ]
problem chyba jednak nie leży w winie panelu sterowania u kierowcy. rozebrałem top dziś. bardzo prosta sprawa. nawet tapicerki nie trzeba demontować. rozebrałem ten przycisk na części pierwsze,usuną;łem smar, blaszki popieściłem papierem ściernym rozcią;gną;łem sprężynki i dalej jak było, może wina leży w tylnych drzwiach, ale żeby oba na raz
W moim aucie jest podobnie.Dociśnij na maxa i przytrzymaj "do dechy" włą;cznik blokady tylnych szyb i drugą; ręką; opuszczaj przycisk na tylnych drzwiach- u mnie pomogło.Od biedy można wcisną;ć zapałkę :mrgreen: w dziada, lecz nie będę robił wiochy i wymienię skurczybyka. Pozdro :mrgreen:patrol pisze:witam wszystkich. jestem tu nowy, od 2 tyg jestem posiadaczem A6 2.8 z 98 roku. moj problem polega na tym że pasażerowie z tylnej kanapy nie mogą; sterować szybami bez wzgędu na to czy mam włą;czona blokadę czy nie. ja natomiast z siedzenia kierowcy mam pełną; kontrolę. nie jest to zbyt palą;cy problem, ale jakby ktoś coś wiedział od czego zaczą;ć byłbym wdzięczny
"AUDI" - Deus Ex Machina
witam, mam problem z lewa przednia szyba ta od kierowcy, niekiedy nie chce sama sie zamknac bo czuje jakis opor i zaraz sie cofa, podejzewam ze to cos chyba bardziej z mechanika jest, problem jest taki ze w jezdzie czasem sobie szybe otworze a jak mi sie nie zamknie to musze sie zatrzymac i pomoc jej rekoma a to jest denerwujace, jak ktos wie co mozna z tym zrobic to porosze o pomoc, z gory dzieki i pozdroo
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Dominio2.8 naprawiłeś to ?Dominio2.8 pisze:witam panowie mam pytanko odnosnie otwierania szyby w tylnich drzwiach , a mianowicie gdy wciskam z tyłu wszystko sie otwiera , natomiast nie działa jeden przycisk w drzwiach w sterowaniu od kierowcy tzn lewe tylne okienko nie chce się otwierać???? co to może być :?: :?: :?: pozdrawiam
Ja mam identyczny problem
Audi A6 Avant - sportowe kombi
Przekręcamy kluczyk i do uszu dolatuje przyjemny pomruk silnika...
Wciskamy pedał przyspieszenia i niewidzialna siła wciska nas w fotel - bardzo wygodny fotel ... :-D
Wciskamy pedał przyspieszenia i niewidzialna siła wciska nas w fotel - bardzo wygodny fotel ... :-D
U mnie tak samo jak u Dominio2.8macieja910 pisze:misiula sprobuj zamienic przyciski. Jak zadziala to wina przycisku. A ktore tobie okienko sie nie otwiera?
Czyli lewe tylne, jeżeli otwieram z tyłu to działa, natomiast jeżeli chce otworzyć przy pomocy przycisków po stronie kierowcy to nic z tego
Reszta dziala poprawnie
Audi A6 Avant - sportowe kombi