Witam
Posiadam silnik jak w temacie, szukam (to już moje 4 forum) i nikt mi nie chce pomóc. Powoli zaczynam dłubać i nie wiem zbytnio czego się spodziewać. Moje pytania:
- 2mas i skrzynia, bać się czy zapas spory ?
- na ile starczają fabryczne bebechy (wtryski, wydech, turbo, IC, etc) i który z nich jako pierwszy mnie ograniczy?
- przy jakich mocach należy się zacząć martwić o problem związany z temperaturą zaworów ?
- czy ktoś zna takie jednostki powyżej oklepanych 230km/460nm ?
Teoretycznie chciałbym uzyskać moc w okolicach 250km/500nm, na początku myślałem że te silniki mają spory potencjał ale z czasem zacząłem mieć obawy czy to wyda.
Dodatkowo poszukuje w rejonie trójmiasta dobre hamowni 4x4, dobra czyli z realnymi, nie gratisowymi cyferkami.
Z góry dzięki.
[A6 C6 TDI] 2,7 TDI BPP manual w Q ile udźwignie...
[A6 C6 TDI] 2,7 TDI BPP manual w Q ile udźwignie...
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez marcin4x4, łącznie zmieniany 2 razy.
turbo jest inne niz w 3,o tdi, my mamy gtb1756vk a w 3.0tdi jest gtb22 jezeli sie myle prosze poprawcie mnie, a zeby wcisnac ja do naszego bpp to trzeba kolektory takrze wstawic od 3.0 a to sie wiaze z wyciagnieciem silnika bo podobno sie nie dojdzie do nich inaczej, chyba ze jest jakas dmuchawka od3.0 co podejdzie do bpp
?ew.hybryda ale boje sie troche tych wynalazkow,firma top-tune parts proponowal mi hybryde,slyszal ktos jakies opinie na ich temat??