Dziś ukończyłem walkę z RNS-E za co DUUÂŻE dzięki :mrgreen: koledze
Defacto,Navi zamontowana w A6 rocznik 2000 model 2001,zegary VDO12 z białym podświetlaniem i pełnym FISem(zegarek na wyświetlaczu)podstawa to przejściówki kabli z Naviserwisu za 125zł i 2 kabelki CAN H i L z 5 i 6 pinu siwej wtyczki licznika podłączone pod wtykę komunikacyjną starego radia Symphony później RNS-D i w końcu RNS-E pod pin 7 jako H i 12 jako L.Po tej operacji navi ożyło,znaczy klawisze zaczęły świecić razem ze światłami lecz po każdym wyłączeniu wołała pin,nie wyłączała się z kluczyka i gasła co 30 min,FIS nadal był martwy :roll: kombinowałem zamieniając kable,podpinałem kluczowaną masę i dalej nic,nałapała błędów.Poszedłem po rozum do głowy,ściągając VAG-COM ver 409.1 w pełni zarejestrowana i tylko tym to pójdzie na kablu VAG z viakena i nie musi to być z obsługą CANów,ani VCDS i takie tam,następnie kodowanie licznika i samej navi vag 3.11 nie łączy się z RNS-E.Kodowanie licznika dla silnika 1.9 TDI wartość:18140 adaptacje licznika kanał 60 wartość 1025(dla A4 1024)kanał 61 wartość zegary i radio bo nie mam telefonu i innych bajerków 4352 kanał 62 wpisałem 15 zegary,navi RNS,telematic i multifunkcja,ale może też być wartość 5,7,lub 13.Po tym wszytkim wyłączamy zapłon i wszystkie odbiorniki prądu,zamykamy samochód z pilocika,czekamy chwilę,otwieramy auto włączamy navi i ma banglać wszytko na FISie,wyłączać się po wyjęciu kluczyka,podświetlać przyciski ze światłami.Oczywiście w Vagu kasujemy błędy na liczniku i navigacji i radiu
Moderator może przenieść mój post w inne miejsce wedle uznania

Miłej lektury i udanego montażu :-P