Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z ABS/ASR proszę o pomoc

Elektryka
ODPOWIEDZ
Maciej8891
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z ABS/ASR proszę o pomoc

Post autor: Maciej8891 » 12 paź 2013, 10:15

Witam wszystkich posiadam audi a6 c5 2.8 tiptronic z 99r i borykam się już od dość dawna z problemem który dotyczy układu ABS oraz ASR a mianowicie auto kupiłem ponad rok temu i od samego początku wyskakiwał mi błąd na VAGU

00623 - ABS/Transmiossion Electrical Connection
35-00 - -

mimo tego że naciskałem na przycisk ASR nie było żadnej reakcji żadna kontrolka nie zapalała się na zegarach nie było odczuwalne żeby ten system działał w moim aucie ponieważ bez żadnych problemów mogłem spalić kapcia i żaden system nie blokował kół

po 2 miesiącach użytkowania padł mi sterownik pompy ABS więc oddałem go do naprawy podpiąłem sterownik i ABS działał poprawnie ale ASR nadal nie dawał znaków życia. Po pewnym czasie padł mi czujnik ABS lewego przedniego koła. Czujnik ten został wymieniony na nowy bosha lecz błąd nadal widnieje VAG nie daje rady go wykasować nie wiem czemu. Starałem się przekodować soft sterownika itd lecz nie sterownik nie pozwala na wgranie nowego kodu.

na chwilę obecną VAG wyświetla owe błędy:
00623 - ABS/Transmiossion Electrical Connection
35-00 - -
00283 - Front Left ABS wheel speed sensor (G47)
30-00 0 open or short to b+

Czy wie ktoś w czym tkwi problem ponieważ zbliża się zima a ja wyjeżdżam i auto zostawiam kobiecie więc fajnie by było gdyby wszystkie owe systemu działały. Z góry dziękuję za wszelką pomoc ( i zaznaczam że szukam rozwiązań problemu na wielu forach i nic sensownego do tej pory niestety nie znalazłem).
Ten który Cię zdenerwował zdobył nad Tobą władzę !!

Awatar użytkownika
xoslox
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: xoslox » 12 paź 2013, 12:47

Kolego poczytaj ten temat: viewtopic.php?t=61208 jest tam sporo o module ABS i jak go diagnozować/sprawdzać ;)

Maciej8891
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Maciej8891 » 12 paź 2013, 17:34

dzięki wielkie kolego za bardzo szybką odpowiedź i co lepsza baaaardzo pomocną jutro zabieram się za diagnostykę abs :)
Ten który Cię zdenerwował zdobył nad Tobą władzę !!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja