Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Informacje o utworze

Car Audio
ODPOWIEDZ
Interesujacy

[A6 C6] Informacje o utworze

Post autor: Interesujacy » 04 paź 2013, 20:57

Mam problem - wszystkie CD (oryginalne) wczytywane ze zmieniarki są bez nazw płyt i utworów. Mam włączone wyświetlanie tekstu CD w menu, ale pomimo to zawsze wyświetlane są jedynie Track 01, Track 02 ... Macie jakiś pomysł ? Może czyszczenie lasera ? Może update softu (mam wersję 4220) ? Wszelkie pomysły mile widziane !

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 04 paź 2013, 21:13

Interesujacy, Oryginalne płyty cd nagrywane są bez cd textu. Są widoczne tylko jako tracki

Czyszczenie lasera nic nie da bo to nie jego wina. Co do softu to profilaktycznie bym go uaktualnił bo już leciwy jest :)

Interesujacy

Post autor: Interesujacy » 04 paź 2013, 21:20

Dzięki ... próbowałem nawet płyty Dire Starits, która jest pokazana w oryginalnej instrukcji obsługi MMI :) ... też nie działa ... pogrzebię dalej, może rzeczywiście trzeba spróbować wypalanych ... Soft ściągnę, choć jak sprawdziłem linki to w większości nieaktualne. A Tobie wyświetla wypalane ?

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 04 paź 2013, 21:22

Interesujacy, Jeżeli przed kliknięciem wypal zaznaczysz opcję cd text to tak. Ale jak zapomnę to również mam track 1...2....4

PS: Na 100% oryginalne cd są wypalane bez cd textu

Interesujacy

Post autor: Interesujacy » 04 paź 2013, 21:23

Super, zaraz sprawdzę ... Dzięki !

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 04 paź 2013, 21:24

Interesujacy, Jakiego programu używasz? Nero? Jak tak to będziesz miał w zakładce Audi CD - Write cd text

Interesujacy

Post autor: Interesujacy » 04 paź 2013, 21:34

Tak ... mam też Nero ... właśnie palę :) ... BTW - zobacz jak fajnie byłoby, gdyby tak jak napisałeś dodawano do programu opcję AUDI CD <lol>

[ Dodano: 2013-10-04, 23:03 ]
Hmm ... zajrzałem do instrukcji MMI - tam jak wół pokazano nazwę płyty i poszczególnych utworów ... za diabła nie mogę tego osiągnąć. Jeśli wpadnie Wam jakiś pomysł dajcie znać. KL4K50N - dzięki za pomoc.

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 05 paź 2013, 19:01

Interesujacy, No dobra, no to jest jeszcze opcja, żeby zrobić reset mmi

Interesujacy

Post autor: Interesujacy » 06 paź 2013, 21:41

Taki klasyczny reset (Setup, Gruby, Prawy góry) robiłem wielokrotnie - bez skutku. MP3 wyświetla z utworami, tytułami. Ale jak oni osiągnęli to co w instrukcji na płycie Brothers in Arms Dire Straits nadal nie wiem :))

makkrzys
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: makkrzys » 07 paź 2013, 09:50

Interesujacy pisze: Ale jak oni osiągnęli to co w instrukcji na płycie Brothers in Arms Dire Straits nadal nie wiem :))
Ja robię tak i jak dotąd działa w 100%.

Oryginalną płytę zgrywam programem Windows Media Player na dysk twardy. W opcjach wybieram "zapisuj jako pliki wave". Przed zgraniem, jeżeli komputer podłączony jest do internetu, aktualizowany jest opis płyty tzn nazwa albumu, wykonawca, utwory, okładka itd. Jest to robione automatycznie, lub ręcznie, jeżeli płyty nie ma w ogólnoświatowej bazie.

Potem nagrywam programem NERO na czystej płycie CD-R, zaznaczając opcję CD text, tak jak napisał KL4K50N.

I działa ;)

A co zyskuję, - nie wożę oryginalnych płyt w samochodzie - zawsze mogą sie zniszczyć w bądź co bądź ekstremalnych warunkach, a jakość nie jest wcale zauważalnie gorsza.
Pozdrawiam
Krzysiek

Interesujacy

Post autor: Interesujacy » 08 paź 2013, 10:57

Wielkie dzięki za pomoc. Rzeczywiście działa tak jak napisaliście. Co więcej na kilku płytach oryginalnych jest autotext, więc wyświetla się automatycznie, podobnie jak z przegranych, czy MP3. Jedyne co mnie zastanawiało, to to jak uzyskano efekt pokazany w instrukcji obsługi MMI Audi. Miałem tą samą płytę i próbowałem mieć ten sam stan wyświetlacza. Podejrzewam, że może była to inne wydanie tej samej płyty, albo Audi ... zrobiło tak jak napisał Makkszys :) Raz jeszcze dzięki za pomoc, zwłaszcza, że był to mój pierwszy post i tylko potwierdził jak kapitalnymi ludźmi są tutejsi forumowicze ... Miłego dnia dla wszystkich !

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 08 paź 2013, 16:19

Interesujacy, Ciesze się, że udało Ci się rozwiązać problem i już się cieszysz ze swojego MMi <okok>

makkrzys
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: makkrzys » 08 paź 2013, 21:14

@Interesujacy <luzik>

Najważniejsze, że działa....
Pozdrawiam
Krzysiek

jedrusrs6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jedrusrs6 » 13 paź 2013, 18:29

KL4K50N pisze:

PS: Na 100% oryginalne cd są wypalane bez cd textu
Tutaj kolego jesteś w grubym błędzie

Awatar użytkownika
lyngso
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mariusz
Rocznik: 2018
Moje auto: A6 C8
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5 TDI R5
Napęd: FWD
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: lyngso » 12 lip 2014, 12:44

Witam

Odgrzeję kotleta.
Zauważyłem, że problem z tekstem ma zmieniarka. Oczywiście działa, jak płytka jest nagrana z opcją tekstu ale oryginalne płytki też mają utwory poopisywane.
Ostatnio, przypadkowo wrzuciłem płytke Vangelisa Portraits do czytnika DVD i tu :shock: wszystkie utwory wyświetliły sie ładnie z tytułami, a DVD zameldował się tytułem płyty.
Pomyślałem, fajno, płyta kupiona baaaardzo dawno temu 10 może więcej lat, a tu proszę wszystko ładnie wyświetla.
Przeniosłem do zmieniarki i zonk, na wyświetlaczu CD1 i Track01, Track02 itp.
Wniosek, zmieniarka nie wszystkie formaty tekstu obsługuje a wyglada na yo, że DVD tak.

Pozdrov

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja