[A6 C6] Informacje o utworze
[A6 C6] Informacje o utworze
Mam problem - wszystkie CD (oryginalne) wczytywane ze zmieniarki są bez nazw płyt i utworów. Mam włączone wyświetlanie tekstu CD w menu, ale pomimo to zawsze wyświetlane są jedynie Track 01, Track 02 ... Macie jakiś pomysł ? Może czyszczenie lasera ? Może update softu (mam wersję 4220) ? Wszelkie pomysły mile widziane !
Tak ... mam też Nero ... właśnie palę
... BTW - zobacz jak fajnie byłoby, gdyby tak jak napisałeś dodawano do programu opcję AUDI CD
[ Dodano: 2013-10-04, 23:03 ]
Hmm ... zajrzałem do instrukcji MMI - tam jak wół pokazano nazwę płyty i poszczególnych utworów ... za diabła nie mogę tego osiągnąć. Jeśli wpadnie Wam jakiś pomysł dajcie znać. KL4K50N - dzięki za pomoc.

[ Dodano: 2013-10-04, 23:03 ]
Hmm ... zajrzałem do instrukcji MMI - tam jak wół pokazano nazwę płyty i poszczególnych utworów ... za diabła nie mogę tego osiągnąć. Jeśli wpadnie Wam jakiś pomysł dajcie znać. KL4K50N - dzięki za pomoc.
Ja robię tak i jak dotąd działa w 100%.Interesujacy pisze: Ale jak oni osiągnęli to co w instrukcji na płycie Brothers in Arms Dire Straits nadal nie wiem
Oryginalną płytę zgrywam programem Windows Media Player na dysk twardy. W opcjach wybieram "zapisuj jako pliki wave". Przed zgraniem, jeżeli komputer podłączony jest do internetu, aktualizowany jest opis płyty tzn nazwa albumu, wykonawca, utwory, okładka itd. Jest to robione automatycznie, lub ręcznie, jeżeli płyty nie ma w ogólnoświatowej bazie.
Potem nagrywam programem NERO na czystej płycie CD-R, zaznaczając opcję CD text, tak jak napisał KL4K50N.
I działa

A co zyskuję, - nie wożę oryginalnych płyt w samochodzie - zawsze mogą sie zniszczyć w bądź co bądź ekstremalnych warunkach, a jakość nie jest wcale zauważalnie gorsza.
Pozdrawiam
Krzysiek
Krzysiek
Wielkie dzięki za pomoc. Rzeczywiście działa tak jak napisaliście. Co więcej na kilku płytach oryginalnych jest autotext, więc wyświetla się automatycznie, podobnie jak z przegranych, czy MP3. Jedyne co mnie zastanawiało, to to jak uzyskano efekt pokazany w instrukcji obsługi MMI Audi. Miałem tą samą płytę i próbowałem mieć ten sam stan wyświetlacza. Podejrzewam, że może była to inne wydanie tej samej płyty, albo Audi ... zrobiło tak jak napisał Makkszys
Raz jeszcze dzięki za pomoc, zwłaszcza, że był to mój pierwszy post i tylko potwierdził jak kapitalnymi ludźmi są tutejsi forumowicze ... Miłego dnia dla wszystkich !

- lyngso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2018
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5 TDI R5
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Witam
Odgrzeję kotleta.
Zauważyłem, że problem z tekstem ma zmieniarka. Oczywiście działa, jak płytka jest nagrana z opcją tekstu ale oryginalne płytki też mają utwory poopisywane.
Ostatnio, przypadkowo wrzuciłem płytke Vangelisa Portraits do czytnika DVD i tu :shock: wszystkie utwory wyświetliły sie ładnie z tytułami, a DVD zameldował się tytułem płyty.
Pomyślałem, fajno, płyta kupiona baaaardzo dawno temu 10 może więcej lat, a tu proszę wszystko ładnie wyświetla.
Przeniosłem do zmieniarki i zonk, na wyświetlaczu CD1 i Track01, Track02 itp.
Wniosek, zmieniarka nie wszystkie formaty tekstu obsługuje a wyglada na yo, że DVD tak.
Pozdrov
Odgrzeję kotleta.
Zauważyłem, że problem z tekstem ma zmieniarka. Oczywiście działa, jak płytka jest nagrana z opcją tekstu ale oryginalne płytki też mają utwory poopisywane.
Ostatnio, przypadkowo wrzuciłem płytke Vangelisa Portraits do czytnika DVD i tu :shock: wszystkie utwory wyświetliły sie ładnie z tytułami, a DVD zameldował się tytułem płyty.
Pomyślałem, fajno, płyta kupiona baaaardzo dawno temu 10 może więcej lat, a tu proszę wszystko ładnie wyświetla.
Przeniosłem do zmieniarki i zonk, na wyświetlaczu CD1 i Track01, Track02 itp.
Wniosek, zmieniarka nie wszystkie formaty tekstu obsługuje a wyglada na yo, że DVD tak.
Pozdrov