pompa paliwa
pompa paliwa
Witam
Wiem, że temat 1000 razy wałkowany i już w szukajce zdiagnozowałem, że jak ciężko odpala na zimno po postoju to pewnie pompa - ale nie znalazłem info jaką kupić i ew. gdzie. Czy drodzy forumowicze mogą mi polecić jakiś sprawdzony zamiennik ?
Wiem, że temat 1000 razy wałkowany i już w szukajce zdiagnozowałem, że jak ciężko odpala na zimno po postoju to pewnie pompa - ale nie znalazłem info jaką kupić i ew. gdzie. Czy drodzy forumowicze mogą mi polecić jakiś sprawdzony zamiennik ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Sprawdzony zamiennik: http://e-autoparts.pl/pompa-paliwa-p-34 ... dd_product
Zeby potwierdzić na 100% trzeba zmierzyć ciśnienia paliwa na listwie, albo chociaż logi 002 033.
Zeby potwierdzić na 100% trzeba zmierzyć ciśnienia paliwa na listwie, albo chociaż logi 002 033.
A4 1.8T AWT ~~250 KM
Pomoc,chiptunig 1.8t,2.7bit
Pomoc,chiptunig 1.8t,2.7bit
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
spróbuj odłączyć akumulator na jakieś pół godziny i potem pojeździj na samej benzynie ok 50km. na nowo zaadoptuje się ecu i jeśli to jest to co pisałem to powinno się poprawić.
chodzi mi o to, że źle wystrojona instalacja lpg daje za małą dawkę gazu, wtedy ecu zwiększa tą dawkę i zapisuje się to w pamięci. ecu nie wie, że jeździsz na 2 rodzajach paliwa i podniesiona dawka paliwa dotyczy jednego i drugiego. rano odpalasz na benzynie ale masz zwiększoną dawkę i może przylewać stąd kłopoty z odpalaniem.
chodzi mi o to, że źle wystrojona instalacja lpg daje za małą dawkę gazu, wtedy ecu zwiększa tą dawkę i zapisuje się to w pamięci. ecu nie wie, że jeździsz na 2 rodzajach paliwa i podniesiona dawka paliwa dotyczy jednego i drugiego. rano odpalasz na benzynie ale masz zwiększoną dawkę i może przylewać stąd kłopoty z odpalaniem.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
atlas1977 borykasz się z tym samym problemem który przerabiałem jakiś czas temu ---> posłuchaj co mowi Zagór i Grzałka bo ich wypowiedzi połaczone w jedną pozwoliły mi rozwiązać problem ---> tu masz link do mojego tematu viewtopic.php?t=59569