Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Ogrzewanie

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Młotek 75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Ogrzewanie

Post autor: Młotek 75 » 06 paź 2013, 00:01

Nie znalazłem nic podobnego więc piszę Auto jak w podpisie po odpaleniu silnik się nagrzewa do 90stopni a
z nawiewów leci zimne powietrze <uoee> Po jakimś czasie zaczyna lecieć ciepłe ale jak się zatrzymam to
po krótkim czasie znowu zaczyna lecieć zimne <uoee> Do tego przestało działać webasto tzn. niby się
załącza ale jednak nie zaskakuje słychać jak pompuje paliwo i jak tłoczy płyn chłodzący i nic po za tym <mysli>
Powiedzcie co to może być ??

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Ogrzewanie

Post autor: kot919 » 07 paź 2013, 14:06

Młotek 75 pisze:Nie znalazłem nic podobnego więc piszę Auto jak w podpisie po odpaleniu silnik się nagrzewa do 90stopni a
z nawiewów leci zimne powietrze <uoee> Po jakimś czasie zaczyna lecieć ciepłe ale jak się zatrzymam to
po krótkim czasie znowu zaczyna lecieć zimne <uoee> Do tego przestało działać webasto tzn. niby się
załącza ale jednak nie zaskakuje słychać jak pompuje paliwo i jak tłoczy płyn chłodzący i nic po za tym <mysli>
Powiedzcie co to może być ??
Może na początek powinieneś się podłączyć interfejsem diagnostycznym do układu klimatyzacji i do webasto.
Możliwości braku ogrzewania w kabinie jest sporo - począwszy od zapowietrzonego wymiennika, po błąd któregoś z nastawników przepływem powietrza.
Niedziałające webasto - cóż urządzenie na pozór mało skomplikowane jest dość mocno upakowane elektroniką (masa wszelkich czujników, które muszą dostarczyć różnych informacji). Jak się podłączysz kabelkiem, i nie będzie błędów spróbuj wykonać testy (wbudowane w Vaga).
Co może być przyczyną niesprawności (świeca, czujnik temp, zapowietrzony bądź zabrudzony układ paliwowy).

Reasumując - zanim zaczniesz cokolwiek rozkręcać przeprowadź diagnozę elektroniczną <okok> tym bardziej że na dworze coraz zimniej :-)

Młotek 75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Młotek 75 » 07 paź 2013, 22:27

kot919, Dzięki za podpowiedÂź <okok> To teraz przydał by się ktoś z Wawy co by mi to sprawdził Vagiem <mysli>

[ Dodano: 2013-10-18, 22:39 ]
Z racji że działy się jeszcze inne rzeczy okazuje sie że prawdopodobnie jest to wina reduktora gazowego przez co się wytwarzało ciśnienie w układzie i robiło cały problem <mysli> Jak wymienię reduktor to napisze czy to coś dało :] Narazie jak jeżdże na benie jest <okok>

[ Dodano: 2013-10-30, 20:35 ]
Po zmianie reduktora na nowy jest spokój wszystko wróciło do normy <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja