Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Jakie tarcze i klocki na montażu fabrycznym

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
qqryq
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Jakie tarcze i klocki na montażu fabrycznym

Post autor: qqryq » 26 wrz 2013, 09:41

Przede wszystkim chciałbym się z wszystkimi przywitać. co więc czynię :) Witam serdecznie.

Przeglądając różne tematy łatwo zauważyć, że jeśli chodzi o tarcze jak i klocki najczęściej można znaleźć swoistą wojenkę między fanami ATE, TWR czy TRW, BOSCH, ZIMMERMAN, FERODO, BREMBO itp. jednak nigdzie nie znalazłem informacji odnośnie tarcz i klocków montowanych fabrycznie. Być może zadaję głupie pytanie, ale czy ktoś wie jakiego producenta są wspomniane elementy na linii produkcyjnej ? Konkretnie chodzi mi o model A6C5 1,9 TDi, 10.2001r. sedan.

Awatar użytkownika
Lewian
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 2018
Moje auto: A6 C8
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 360KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Kontakt:

Re: Jakie tarcze i klocki na montażu fabrycznym

Post autor: Lewian » 26 wrz 2013, 10:20

qqryq pisze:Przede wszystkim chciałbym się z wszystkimi przywitać. co więc czynię :) Witam serdecznie.

Przeglądając różne tematy łatwo zauważyć, że jeśli chodzi o tarcze jak i klocki najczęściej można znaleźć swoistą wojenkę między fanami ATE, TWR czy TRW, BOSCH, ZIMMERMAN, FERODO, BREMBO itp. jednak nigdzie nie znalazłem informacji odnośnie tarcz i klocków montowanych fabrycznie. Być może zadaję głupie pytanie, ale czy ktoś wie jakiego producenta są wspomniane elementy na linii produkcyjnej ? Konkretnie chodzi mi o model A6C5 1,9 TDi, 10.2001r. sedan.
Takiej informacji nigdzie nie uzyskasz, wszystko zależy od tego co w danej fabryce akurat montowali, fabryki nie mają odgórnie narzuconych wymogów w tej kwestii, każda fabryka ma swoich dostawców i wszystko zależy od tego jaka partia akurat była.

Na pewno nie dostarcza ATE, TRW czy BOSCH ponieważ te firmy nie produkują ani tarcz ani klocków, Brembo również dla Audi nie dostarcza, głównie tarcze dla Alfy czy Fiata robią.
Jeśli chodzi o klocki może być to Zimmermann, Galfer, Jurid czy Ferodo. W przypadku tarcz w większości Zimmermann tak jak i dla BMW, Mercedes'a, Porsche i od niedawna dla Land Rovera jednak oczywiście też wszystko zależy od fabryki itd...

Pozdrawiam
LEWIAN - HAMULCE
Wszystko związane z hamulcami, zapraszamy !

Gwarancja najniższej ceny - znalazłeś taniej ? pisz !

http://hamulcesklep.pl
507-857-074

qqryq
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: qqryq » 07 paź 2013, 12:00

Ok temat do zamknięcia :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja