Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Turbo CAHA do BLB

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Klub A6 Polska

[A6 C6] Turbo CAHA do BLB

Post autor: Klub A6 Polska » 03 paź 2013, 10:02

Panownie,
Chce zaczac kompletowac czesci zeby na wiosne wypluc ~200KM. Wiem ze mozna wsadzic turbo BRD, ktore jest praktycznie P&P ale wole wlozyc CAHA ze wzgledu na jej charakterystyke jak i cene (1k roznicy na allegro). Pytanie do Was jest takie, co nalezy przerobic zeby operacja sie udala. Z tego co sie dowiedzialem to na pewno kolektor wydechowy. Podobno tez krzywo wisi i moze powodowac naprezenia w przewodach. Kolega escobar pisal ze po wymianie na CAHA w AZ Serwis pekaly rurki chlodnicy EGR. Kolejne pytanie jest o numer czesci, na allegro istnieje ich wiele 03L145702J, 03L145701E, a ja nie wiem czym sie roznia i ktora wybrac.
Jezeli ktos juz robil taka przerobke, to prosze o informacje i opinie :)

Wielkie dzieki!

[ Dodano: 2013-10-05, 18:04 ]
Na prawdę nikt nic nie wie? Całe forum A4 aż huczy od BLB śmigających na CAHA i wypluwających po 210 KM.
Zastawiam się czy skoro do A4 BLB podeszło bez większych zmian, to czy i do A6 podejdzie. Silniki są inaczej ułożone, poprzecznie vs wzdłużnie, ktoś ma pomysł?
Oczywiście nowy Icek podejdzie, pewnie FMIC.pl oraz EGR poleci na śmietnik :)

jasper
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jacek
Rocznik: 2000
Moje auto: Allroad C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 155KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: jasper » 14 paź 2013, 15:05

jako, że twierdzisz że nikt nie odpowie więc odpowiadam. mam zamiar zrobić dopiero wymianę z brd na caha ale wiem że jest to jak najbardziej możliwe w A6, w A3 są poprzecznie. w A4 i A6 są wzdłużnie. to te same konstrukcje i osadzone są tak samo i różnic wielkich nie ma.
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty :)
----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu :)

spanky
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [A6 C6] Turbo CAHA do BLB

Post autor: spanky » 17 paź 2013, 23:39

Zibski pisze:
[ Dodano: 2013-10-05, 18:04 ]
Na prawdę nikt nic nie wie? Całe forum A4 aż huczy od BLB śmigających na CAHA i wypluwających po 210 KM.
Zastawiam się czy skoro do A4 BLB podeszło bez większych zmian, to czy i do A6 podejdzie. Silniki są inaczej ułożone, poprzecznie vs wzdłużnie, ktoś ma pomysł?
Oczywiście nowy Icek podejdzie, pewnie FMIC.pl oraz EGR poleci na śmietnik :)
nie wiem skad przesiwadczenie ze silnik w A6 jest ulozony poprzecznie ... jest ułożony WZDÂŁUÂŻNIE tak jak w A4 , wiec pocytaj na forum A4 i zakładaj ...
197PS/400Nm - powered by edc-tuning.pl

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 18 paź 2013, 07:54

Zibski, napisz do kolegi neimaD. Jego BLB 'wypluło' 231KM 423Nm, więc możliwe, że także turbo zmienione... <okok>

volski1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: volski1 » 20 paź 2013, 13:48

Mam takie turbo wraz kolektorem wydechowym.
Mogę zrobić kilka fotek i pomierzyć to i owo. Jak znajdę chwilę to będę ją pakował do A4 1.9tdi PD.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja