2.5 tdi nie odpala
2.5 tdi nie odpala
witam jestem tutaj nowy,szukałem na forum i nie znalazłem przypadku podobnego do mojego.A wiec zaczne od początku,kupiłem audi a6 2,5 TDI quatro 180km2001 rok kombi,samochod kupiłem od mojej znajomej która kupiła go 4miesiace temu,az pewnego dnia samochod jej zgasł i juz wiecej nie opalił.zawiozła audiczke do mechanika który stwierdził ze do wymiany sa wałki rozrzadu i dlatego nie odpala i koszt naprawy wyniesie 6tys zł.Kupiłem od niej ten samochod sciagnałem pokrywy zaworów i okazało sie ze wałki śa całkowicie nowe.Podłaczyłem Vaga i nie pokazał zadnych błedów,odpowietzyłem za pomocą przyzadu który zbudowałem dzieki temu forum,z przewodów wysokiego cisnienia paliwo sika az miło,silnik idealnie kreci,kontrolki gasną ,zero błedów a samochod nie odpala,wprawdzie troszke tak jakby chciał ale nie ma szans,nie mam pojęcia co moze byc,gdyby sterownik pompy to paliwo nie byłoby na wtryskach tak sadze.prosze o pomoc bo juz nie mam pojecia.dziekuje z góry za zaangazowanie
baranina
Vaga mam raczej dobrego ale głowy nie dam,w baku jest czysta ropa bo sam wlewalem bo była rezerwa,tak z przewodów leci konkretne cisnienie tak na 15 cm w góre,odpowietrzajac go przelałem ok 250ml on i nie było wogole pecherzy powietrza.krećił i tak jakby trosze chciał ale nic,siknalem troche placka minimalnie ale nie odpalił chcial tak na 80%,czy moze to byc sterownik?przewody włozyłem do banki z ropa bezposrednio zasilanie i przelew,z przezroczystego weza zaciaga powoli rope a jak przestaje krecic to sie widocznie cofie.
baranina
- pastaldo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: 2.5 tdi nie odpala
A sprawdzone było czy przypadkiem nie przeskoczył rozrząd?BARANINA pisze:witam jestem tutaj nowy,szukałem na forum i nie znalazłem przypadku podobnego do mojego.A wiec zaczne od początku,kupiłem audi a6 2,5 TDI quatro 180km2001 rok kombi,samochod kupiłem od mojej znajomej która kupiła go 4miesiace temu,az pewnego dnia samochod jej zgasł i juz wiecej nie opalił.zawiozła audiczke do mechanika który stwierdził ze do wymiany sa wałki rozrzadu i dlatego nie odpala i koszt naprawy wyniesie 6tys zł.Kupiłem od niej ten samochod sciagnałem pokrywy zaworów i okazało sie ze wałki śa całkowicie nowe.Podłaczyłem Vaga i nie pokazał zadnych błedów,odpowietzyłem za pomocą przyzadu który zbudowałem dzieki temu forum,z przewodów wysokiego cisnienia paliwo sika az miło,silnik idealnie kreci,kontrolki gasną ,zero błedów a samochod nie odpala,wprawdzie troszke tak jakby chciał ale nie ma szans,nie mam pojęcia co moze byc,gdyby sterownik pompy to paliwo nie byłoby na wtryskach tak sadze.prosze o pomoc bo juz nie mam pojecia.dziekuje z góry za zaangazowanie
tak są pojedyncze detonacje ale tak jakby na 20% klapa jest odkrecona bo placka podawalem w miejscu jej przykrecenia do kolektora ssacego,jak krece to kontrolka od swiec zarowych gasnie
[ Dodano: 2013-10-01, 13:15 ]
a czy jest szansa ze jest cos zle odpowietrzone?powinien na plaku odpalic normalnie?
[ Dodano: 2013-10-01, 13:15 ]
a czy jest szansa ze jest cos zle odpowietrzone?powinien na plaku odpalic normalnie?
baranina
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam i dzięki za odpowiedz na post ten błąd 1268 to była zatkana pompka w zbiorniku paliwa
Ostatnio zmieniony 10 paź 2013, 10:27 przez piotrek11129, łącznie zmieniany 1 raz.
witam koledzy ponownie,przyczyna znaleziona,a wiec rozrzad jest nowy po wymianie ale jakis madry mechanik nie wymienił paska od pompy i napinacza no i niestety napinacz strzelił tak ze pompa jest całkowicie przestawiona,jutro kupie nowy pasek i napiczac i tutaj moja prosba czy moze mi ktos podesłac jak ustawic ten rozrzad?chodzi mi gdzie sa znaki bo nie potrafie ich odnalesc,na pompie wiem ze jest blokada ale chodzi mi o wał i wałki dodam ze głownego rozrzadu nie dotykałem wiec pozostaje mi tylko ustawic wał na znak i zblokowac pompe tylko gdzie szukac tych znaków prosze o pomoc.z gory dziekuje
baranina