Moja a6 ;)
-
- Forum Audi A6 / A7
Moja a6 ;)
Rok 2007
Silnik: 2.0 TDI 140 km
Przebieg: 109000
Skrzynia: Multitronic
Polska salon
Autko mam od miesiąca postanowiłem sie pochwalić nim na forum :P
Wszystko z czego słynie ten silniczek zrobione przez poprzedniego własciciela (dwumas, pompowtryski itd...)
Wyposażenie:
kierownica multifunkcyjna
kilmatronik
bixenon
diody tył
sensor deszczu
sensor zmierzchu
zmieniarka na 6cd
alu 16"
czujniki parkowania przód i tył
tempomat
W planach mam zmianę kółek na coś większego
Silnik: 2.0 TDI 140 km
Przebieg: 109000
Skrzynia: Multitronic
Polska salon
Autko mam od miesiąca postanowiłem sie pochwalić nim na forum :P
Wszystko z czego słynie ten silniczek zrobione przez poprzedniego własciciela (dwumas, pompowtryski itd...)
Wyposażenie:
kierownica multifunkcyjna
kilmatronik
bixenon
diody tył
sensor deszczu
sensor zmierzchu
zmieniarka na 6cd
alu 16"
czujniki parkowania przód i tył
tempomat
W planach mam zmianę kółek na coś większego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Michał Kozon
- Forum Audi A6 / A7
Również kupiłem miesiąc temu rocznik 2007 tylko w sedanie. W książce serwisowej mam tylko same przeglądy plus wymianę rozrządu przy 134 000 mój przebieg to 209 000 i żadnych wzmianek o jakich kolwiek naprawach, co do większych kółek nie chciałbym Cię martwić ale sprawdź w kodach wyposażenia bo ten model fabrycznie wychodzi na 17" ja mam nawet zapas 17" taki na jakich stał z nową gumą.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Michał Kozon
- Forum Audi A6 / A7
Być może zależy na jaki rynek było auto wypuszczane, ja mam tak jak napisałem kółka wszystkie pięć ori 17" dokładnie takie jak na zdjęciu w instrukcji na okładce. Jako ciekawostkę dodam iż 5 lat byłem (jestem) posiadaczem Audi a4 1996 i trochę się obracałem w tych kręgach powiem tylko że niektóre A4-urki wyjeżdżały seryjnie na felgach 14'' (znajomy tak ma i wszystko jest opisane w kodzie wyposażenia) chodź przeważnie były 15". A w sprawie mojego A6 i 17" to jest możliwe że pierwszy właściciel zamówił za dopłatą takie felgi no i tak z salonu wyjechał.
dzwoniłem do głównego Audi I nie było żadnej akcji serwisowej. mam 2.0tdi 140kmMarcinOOOO pisze:Tak kolego poprzedni właściciel sporo zainwestował a pompowtryski z tego co wiem to chyba jakaś akcja serwisowa;)
[ Dodano: 2013-09-15, 19:06 ]
Muszę sprawdzić te koła, zapas mam taki sam na jakich stoi 16"
ps. ja mam ori 18' koła
Taxi-Limited Edition
-
- Forum Audi A6 / A7
Miałem passata z 2007r 2.0 170km i w nich właśnie była akcja serwisowa na wymianę wytyskow.MarcinOOOO pisze:No nie wiem dokładnie kolego jak to wygladalo, najwazniejsze ze mam je wymienione bo są to duże koszty , wymienialem w Passacie 2.0 170km jeden pompowtrysk i bolało bolało...
Taxi-Limited Edition
-
- Forum Audi A6 / A7
No,ale przecież mógł kupić na 17" . Wystarczy,że albo sam je tak skonfigurował, albo kupił taki jak był już w salonie.MarcinOOOO pisze:No tak właśnie mi się wydawało, auto kupiłem od dobrego znajomego więc raczej powiedział by gdyby zmianiał koła a auto miał od nowości
Inna rzecz, że teraz różnicuje się samochody na różne rynki vide ksenony w C7 lub ich brak w wyposażeniu podstawowym, w zależności od kraju.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Kolego gratuluję auta, sam też nabyłem 2 tyg. temu A6 C6 ale 3,0tdi
Bardzo przyjemne autka.
Co do dwumasa to trochę Ci ściemnił ponieważ z tego co wiem to automaty go nie posiadają
Co do wtrysków to się nie wypowiem, ponieważ nie znam jeszcze na tyle grupy VAG by się wypowiedzieć, ale wg. mnie (doświadczenie z innymi pojazdami) to jeśli przebieg oryginalny to szybko poleciały wtryski. (może to wina paliwa kiepskiej jakości które było tankowane).
pozdrawiam
Bardzo przyjemne autka.
Co do dwumasa to trochę Ci ściemnił ponieważ z tego co wiem to automaty go nie posiadają

Co do wtrysków to się nie wypowiem, ponieważ nie znam jeszcze na tyle grupy VAG by się wypowiedzieć, ale wg. mnie (doświadczenie z innymi pojazdami) to jeśli przebieg oryginalny to szybko poleciały wtryski. (może to wina paliwa kiepskiej jakości które było tankowane).
pozdrawiam