Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Czy ktoś wie czy te klocki pasują do c6 3.0 TDI.../

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
NastyMosquito
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Nie pamiętam
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Czy ktoś wie czy te klocki pasują do c6 3.0 TDI.../

Post autor: NastyMosquito » 15 wrz 2013, 00:21

Serwus.
Kilka miesięcy temu zakupiłem klocki dedykowane według internetowego sprzedawcy do C 6 3.0 TDI(Ferodo Premium).Niestety zaczął mi się remont w domu (za sprawą mojej szanownej małżoneczki:))i odłożyłem temat aż po dziś dzień..
Odkręciłem koło,zdjąłem stare klocki i założyłem nowe sztuki i zonk....Podzespół(że się tak wyrażę) z czujnikiem jest ok,wszedł całkiem gładko ale drugi klocek od zestawu nie posiada "trójząbu",który ma za zadanie przytrzymanie blaszki(klipsa mocującego).Czyżbym zatem został nabity w przysłowiową butelkę przy zakupie czy też muszę dokupić owy klips i jakkolwiek go zamontować(choć wątpię)....?
Dodam , iż nie jestem nowicjuszem w wymianie klocków ale rozdziewiczyłem się dziś jeśli chodzi o C6...Załączam fotki starych i nowych klocków i proszę o pomoc gdyż(że tak wspomnę po raz kolejny małżonkę)potrzeba zrobić kilkaset km a nie chcę wysyłać jej z niesprawnym autem:)
Dzięki z góry
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Lewian
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 2018
Moje auto: A6 C8
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 360KM
Skrzynia: Multitronic
Kontakt:

Post autor: Lewian » 15 wrz 2013, 17:00

Bardzo częsty błąd popełniany przez sprzedających i mechaników nie mających porządnych katalogów.

Klocki te pasują do Twojego auta ale będą stukały za sprawą braku właśnie tej blaszki.
Po prostu były dwa różne układy hamulcowe, jeden wymagał tych blaszek, drugi nie i klocki kształtem są identyczne, jedyna różnica to te blaszki.

Pozdrawiam
LEWIAN - HAMULCE
Wszystko związane z hamulcami, zapraszamy !

Gwarancja najniższej ceny - znalazłeś taniej ? pisz !

http://hamulcesklep.pl
507-857-074

NastyMosquito
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: NastyMosquito » 15 wrz 2013, 18:37

Dzięki za odpowiedź.
Specjalnie przejrzałem aukcję i było jak byk napisane rocznik ,pojemność i rodzaj paliwa a nawet kod silnika ....
Stukanie jak stukanie ale jak zamontować ten podłużny klips mocujący-bez niego wszystko będzie latać co raczej było by średnio bezpiecznie....Optymistycznie pomyślałem sobie,że mogę owe blaszki "domontować" z boską pomocą....:)Cóż zatem,czeka mnie pewnie zakup nowych klocków a te muszę opędzlować za pół darmo...

Awatar użytkownika
Lewian
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Lewian » 15 wrz 2013, 21:34

To nie był błąd w aukcji, po prostu mogą być dwa takie same auta, ten sam silnik, rok i nawet kolor tapicerki a będą miały inne klocki. Po prostu mogą pochodzić z innych fabryk lub inna partia całego układu hamulcowego była i tyle. Dlatego takie części dobiera się po numerze nadwozia, niestety wciąż mało firm dysponuje dostępem do takich baz ze względu na bardzo duży koszt tego.

Jeśli chcesz to podeślij numer nadwozia to dobiorę odpowiednie klocki i przedstawię ofertę, być może Cię zainteresuje ;)

Pozdrawiam
LEWIAN - HAMULCE

507-857-074

NastyMosquito
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: NastyMosquito » 16 wrz 2013, 10:52

Widzisz jak to jest....Człowiek przewertuje aukcję dokładnie jak tylko się da a tu niespodzianka....Z tego co się doczytałem to potrzebuję klocki 1LG ale byłbym wdzięczny jeśli utwierdzisz mnie w tym przekonaniu WAUZZZ4F26N072438 .Myślałem o ATE,TRW ,Bosch czy też Zimmerman....Które Ty byś polecił?Nie bardzo wiem co mam teraz z tymi bezużytecznymi klockami zrobić....?
Czekam zatem na ofertę-dzięki za pomoc:)

Awatar użytkownika
Lewian
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Lewian » 16 wrz 2013, 11:14

NastyMosquito pisze:Widzisz jak to jest....Człowiek przewertuje aukcję dokładnie jak tylko się da a tu niespodzianka....Z tego co się doczytałem to potrzebuję klocki 1LG ale byłbym wdzięczny jeśli utwierdzisz mnie w tym przekonaniu WAUZZZ4F26N072438 .Myślałem o ATE,TRW ,Bosch czy też Zimmerman....Które Ty byś polecił?Nie bardzo wiem co mam teraz z tymi bezużytecznymi klockami zrobić....?
Czekam zatem na ofertę-dzięki za pomoc:)
Oferta na PW a klocki najlepiej na forum w dziale Sprzedam wystaw, dobre klocki myślę, że znajdzie się chętny ;)

Pozdrawiam
LEWIAN - HAMULCE

507-857-074

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja