[ACK 2.8 193 KM] szarpie i nie jedzie
-
- Forum Audi A6 / A7
[ACK 2.8 193 KM] szarpie i nie jedzie
Witam. Problem wygląda tak. Odwiedziłem gazownika aby wyregulował instalacje, w drodze powrotnej po zabiegu cud malina...ale na koniec wycieczki dotankowałem LPG i dosłownie po kilometrze samochód zaczął szarpać i brakło mocy. Dodam że obroty na postoju spadają i nierówno pracuje. Rano na PB jest ok ale jak sie rozgrzeje to na benzynce podobne objawy jak na LPG. Podpowiedzcie abym nie wpędzał sie w koszta..
-kiepski gaz zatankowałem, wyjeździć i powinno być ok?
-czy po prostu akurat padły przewody WN albo świece do wymiany?
jak to szybko zdiagnozować w garazowych warunkach bo jutro czeka mnie trooooche kilometrów do przejechania heh
-kiepski gaz zatankowałem, wyjeździć i powinno być ok?
-czy po prostu akurat padły przewody WN albo świece do wymiany?
jak to szybko zdiagnozować w garazowych warunkach bo jutro czeka mnie trooooche kilometrów do przejechania heh
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
U mnie problem z odpalaniem przyszedł z czasem... na początku problemy z ruszaniem i jak u Ciebie wibracje całego samochodu zdarzały się raz na jakiś czas. A inne objawy? temperatura? stan płynu chłodzącego? Pytam bo u mnie dodatkowo uciekał właśnie płyn i zaczął kopcić. Okazało się że to uszczelka pod głowicą.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jeśli można podłącze sie do tematu. W moim audi posiadam silnik alg 2.8. Problem polega na tym, iż między 1-3 tyś szarpie silnikiem powyżej 3 problem ten minimalnie zanika, podczas tego szarpania trzęsie się cała karoseria samochodu, z odpaleniem też jest problem i niema znaczenia czy auto jest zimne czy rozgrzane. Problem ten pojawił się w momencie gdy odebrałem auto po wymianie uszczelek pod pokrywami, myciu silnika karscherem i spawaniu wydechu. ÂŚwiece jak wykręciłem były czarne, teraz wstawiłem nowe ngk i po około 10 km problem się pojawił, po wykręceniu świec ponownie były czarne. Dziś od rana zmierzłem rezystancje przewodów razem z cewkami i wynosiła w granicach 23-25 omów.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam Koledzy. U mnie temat jest już raczej do zamknięcia. Wymieniłem przewody WN, świece i problem ustał na benzynie a na LPG o nieeebo lepiej..jedynie nie trzyma delikatnie wolnych obrotów ale to raczej wina złej roboty gazownika którego nie polece nikomu...jutro ponowna regulacja instalacji i zobacze co z tego wyjdzie....mysle że już będzie idealnie