Chiptuning 3.0 TDI 224 KM
-
ArturA6
Chiptuning 3.0 TDI 224 KM
Wczoraj pozbyłem się filtra DPF i zwiększyłem stado kucyków w mojej Audiczce
Przeraziłem się tylko, że aż tyle ich wyszło <szok> Zastanawia mnie też jak Tiptronic przeżyje tyle niutonów <szok> Dodam, że to był tylko lekki zastrzyk
Ale wrażenia z jazdy niesamowite 
Ostatnio zmieniony 04 sie 2015, 19:03 przez ArturA6, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ArturA6
Auto zbiera się dużo lepiej niż poprzednio, a wywalony DPF pozwala mu głęboko oddychać
To teraz dałeś mi zagadkę z tym momentem w Tiptronic
Mam się teraz spodziewać wysypania skrzyni? <szok> Koleś twierdził, że to najlżejszy soft i autko bardzo dobrze go przyjęło osiągając taki wynik. Chyba,że poleciał w kulki i dał "cięższą" wersję softu
[ Dodano: 2013-09-14, 20:06 ]
[ Dodano: 2013-09-14, 20:06 ]
Kolega czytał kiedyś specyfikację techniczną skrzyni Tiptronic i twierdzi, że te skrzynie były robione spokojnie na 650 Nm.blazej411 pisze:Z tego co czytałem to tiptronic do 550Nm i nic się nie dzieje a dalej to nie wiem
-
ArturA6
-
ArturA6
Artur opatrzeni mnie zrozumiałeś. Chodziło mi o stwierdzenie Pana z firmy w której to robiłeś a nie o twoje określenie. Generalnie przyrost jest zacny a niuty mnie powalają na kolana i chętnie zobaczyłbym to u siebie, ale wole jeździć trochę wolniej a dłużej. Jest to oczywiście Twoja decyzja, choć jeśli chcesz się pocieszyć tym silnikiem który masz, zmniejszenie byłoby chyba rozsądnym rozwiązaniem. Koniec OT.