Jestem tego samego zdania - uważam, że jak na taką krówkę, 4x4 i tip to świetny wynik W sumie do jazdy autostradowej te auta zostały wyprodukowane U mnie też full bagażnik i 4 osoby na pokładzie + bulldogAuris1986 pisze:KOval81, Uważam to za dobry wynik, u mnie nad morze 8,4 lit. tylko 4 dorosłe osoby plus ful bagaż no i autostrada miejscami nawet 200 km/h ale niedużo tej autostrady
[A6 C6 3.0 TDI] Spalanie A6 3.0 TDI Quattro Tiptronic
hmmm.... sam nie wiem co myśleć o tych wynikach typu: 6,9 czy 7,3 na setke... i jeszcze fotkę dołoży, tylko że zapomina dopisać że jest to spalanie chwilowe (w danym momencie)... ale mniejsza o większe. Nie rozumiem sensu ścigania się w jak najmniejszym spalaniu jakby to miało świadczyć o .... no właśnie , o czym ?
Niech ktoś odpowie mi, jaki sens jest kupowanie samochodu z silnikiem 3.0 a póÂźniej rwanie sobie włosów z głowy bo spalił 12 na mieście, a na forach wyczytał że innemu na mieście to spala 8,4 i to jeszcze bez żadnych oszczędności. Szok
Przepraszam wszystkich których uraziłem ale niestety takie moje zdanie, lekko mówiąc żenujące niektóre te wpisy
ps. propozycja dla szukających oszczędności: wywalcie kompresor od klimy i 1,5 litra na mieście mniej
,wiem bo przez tydzień miałem rozwalony kompresor.
pzdr
Niech ktoś odpowie mi, jaki sens jest kupowanie samochodu z silnikiem 3.0 a póÂźniej rwanie sobie włosów z głowy bo spalił 12 na mieście, a na forach wyczytał że innemu na mieście to spala 8,4 i to jeszcze bez żadnych oszczędności. Szok
Przepraszam wszystkich których uraziłem ale niestety takie moje zdanie, lekko mówiąc żenujące niektóre te wpisy
ps. propozycja dla szukających oszczędności: wywalcie kompresor od klimy i 1,5 litra na mieście mniej
pzdr
Winsor, absolutnie nie miałem Ciebie na myśli, po prostu przejrzałem prawie wszystkie podstrony (tak z ciekawości bo sam takim autem jeżdżę) i takich fotek ze 3 widziałem, naprawdę dla mnie to forum to kopalnia wiedzy ! Ale trzeba też pamiętać i mieć zdrowy rozsądek, że ciężko się odnosić (a właściwie porównywać) do czyichś pomiarów spalania, gdzie na spalanie największy wpływ ma chyba charakter jazdy, a to już ciężko opisać. Sam nie raz pokonuję tę samą trasę około 100 km trasą ekspresową, i spalanie raz mi wyskoczy 9,5 a raz 9, chociaż raczej zawsze jeżdżę tak samo (w miarę spokojnie do 160 km/h). Jeśli Cię uraziłem to sorki ale nie taki miałem zamiar
a tak a pro po: z tą klimą to poważnie nie żart, byłem w szoku że tak dużo zżera wachy <szok>
a tak a pro po: z tą klimą to poważnie nie żart, byłem w szoku że tak dużo zżera wachy <szok>
Drogi kolego widzę że coś humor Ci chyba nie podszedł. Też jeżdżę taką samą A6 od niedawna. Też dla mnie to forum jest kopalnią wiedzy. I też lubię się czasem czymś podzielić - a umieszczenie fotki ze średnim(nie chwilowym) spalaniem najlepiej pokazuje ile 3.0 BMK pali. I powiem Ci jeszcze jedno.... ÂŻe kupując tego typu auto pierwszy raz nie każdy ma pojęcie na jakie koszty może się szykować. Wiem że istnieją "wszystkowiedzący" dlatego czasem warto zdać się na opinię kilku osób i niech każdy sobie sam wyciąga wnioski. Więc podziel się wiedzą ( i sprawdź co piszesz zanim napiszesz ) " i jeszcze fotkę dołoży, tylko że zapomina dopisać że jest to spalanie chwilowe (w danym momencie)" a jak nie masz nic do powiedzenia w temacie to nie podnoś głosu.....Rangers pisze:hmmm.... sam nie wiem co myśleć o tych wynikach typu: 6,9 czy 7,3 na setke... i jeszcze fotkę dołoży, tylko że zapomina dopisać że jest to spalanie chwilowe (w danym momencie)... ale mniejsza o większe. Nie rozumiem sensu ścigania się w jak najmniejszym spalaniu jakby to miało świadczyć o .... no właśnie , o czym ?
Niech ktoś odpowie mi, jaki sens jest kupowanie samochodu z silnikiem 3.0 a później rwanie sobie włosów z głowy bo spalił 12 na mieście, a na forach wyczytał że innemu na mieście to spala 8,4 i to jeszcze bez żadnych oszczędności. Szok
pzdr
[ Dodano: 2013-09-12, 22:12 ]
Rangers pisze:Winsor, absolutnie nie miałem Ciebie na myśli, po prostu przejrzałem prawie wszystkie podstrony (tak z ciekawości bo sam takim autem jeżdżę) i takich fotek ze 3 widziałem, naprawdę dla mnie to forum to kopalnia wiedzy ! Ale trzeba też pamiętać i mieć zdrowy rozsądek, że ciężko się odnosić (a właściwie porównywać) do czyichś pomiarów spalania, gdzie na spalanie największy wpływ ma chyba charakter jazdy, a to już ciężko opisać. Sam nie raz pokonuję tę samą trasę około 100 km trasą ekspresową, i spalanie raz mi wyskoczy 9,5 a raz 9, chociaż raczej zawsze jeżdżę tak samo (w miarę spokojnie do 160 km/h). Jeśli Cię uraziłem to sorki ale nie taki miałem zamiar
Ile Ty masz ?
Nie wiem za bardzo o co pytasz ... ale jeśli o wiek to chyba tym bardziej nie ma sensu ten dialog. Cyferek w tym topicu aż nadmiar ! Widzę że się mocno zgotowałeś, spokojnie . Jeśli jesteś w stanie wyciągnąć wnioski ile Twoje auto będzie spalać z tego topu to szacun. Ja swoim autem jeżdżę już 6 lat, więc myślę że mógłbym napisać Ci pare stron A4 na temat spalania tego auta. Ale chociażbym napisałbym nawet raport wielkości encyklopedii to i tak nie powiem Ci ile Twoje auto będzie spalało.rafpek pisze: Ile Ty masz ?
Miłego wieczorku Ci życzę i dobrej lektury
Dajcie sobie Panowie na luz Rangers - strasznie się uniosłeś, a ten temat ma służyć temu, aby czytający miał m.in. jakiekolwiek rozeznanie, na temat spalania auta, które zamierza kupić, czy diagnozy jakiejkolwiek usterki przy spalaniu nadmiernym.
Oczywiste jest, że jeśli ktoś kupuje auto za niemałe pieniądze, z dużym silnikiem, itp., to nie będzie łkał w kącie, że mu spaliło 1l w tą, lub inną stronę.
Ja chociażby wrzuciłem info dlatego, aby pokazać, że prawie 2t krowa z napędem na 4 koła i automatem potrafi spalić niewiele, ale jednocześnie nie rwę sobie włosów z głowy, jak zaciągnie w mieście 12l - zdrowy człowiek też zjeść musi
Peace i spokojnej nocy
KOval
Oczywiste jest, że jeśli ktoś kupuje auto za niemałe pieniądze, z dużym silnikiem, itp., to nie będzie łkał w kącie, że mu spaliło 1l w tą, lub inną stronę.
Ja chociażby wrzuciłem info dlatego, aby pokazać, że prawie 2t krowa z napędem na 4 koła i automatem potrafi spalić niewiele, ale jednocześnie nie rwę sobie włosów z głowy, jak zaciągnie w mieście 12l - zdrowy człowiek też zjeść musi
Peace i spokojnej nocy
KOval