[A6 C6] Jak wyłączyć kontrolkę zapięcia pasów
nie wyłączajcie pikania od pasów! przypomnienie jest bardzo ważne! pasy ratują życie... (nie wchodzcie w spór że nie, bo to nie ma sensu). nawet jeśli przejeżdzamy te 50 m, to chyba nie przeszkadza nam to że pika przez 5 s... a jak jedziemy dalej to pasy zapinamy! gdyby były nie potrzebne ludzie już dawno by je demontowali z samochodów.
warto męczyć się z pikaniem, potem wejdzie w nawyk nam brak zapinania, no bo przeciez 50 m, 100 m, 200m , 3 km, po córke do szkoly, po brata, kuzynke, do krakowa, zakopanego i tragedia gotowa!
warto męczyć się z pikaniem, potem wejdzie w nawyk nam brak zapinania, no bo przeciez 50 m, 100 m, 200m , 3 km, po córke do szkoly, po brata, kuzynke, do krakowa, zakopanego i tragedia gotowa!
mam do was pytanie,czy możliwe jest wyłączenie sygnalizacji o pasach w taki sposób aby wyłączyć tylko dźwięk, a żeby tak ikona czerwona pozostała, bo nie widzę tu u siebie takiej opcji, jest albo włączone ostrzeganie albo wyłączone? Są jednak jakieś opcje dodatkowe jakieś Needles ON/OFF Scales On/Off - czy to tutaj tego można szukać?
- Jonnyrobert
- Forum Audi A6 / A7
Needles to oznacza skazówki 
Jesli wykodujesz pasy ikona tez zniknie. Jesli masz System BOSE bym nastawil pasy tylko na 6 sec. w zadnym wypadku
calkiem, bo BOSE pracuje z czujnikami w siedzieniach....

Jesli wykodujesz pasy ikona tez zniknie. Jesli masz System BOSE bym nastawil pasy tylko na 6 sec. w zadnym wypadku
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
zuku pisze:mam do was pytanie,czy możliwe jest wyłączenie sygnalizacji o pasach w taki sposób aby wyłączyć tylko dźwięk, a żeby tak ikona czerwona pozostała, bo nie widzę tu u siebie takiej opcji, jest albo włączone ostrzeganie albo wyłączone? Są jednak jakieś opcje dodatkowe jakieś Needles ON/OFF Scales On/Off - czy to tutaj tego można szukać?
VCDS Ross Tech 15.7.4
VAS / ODIS / VCP i inne bajery :D
- Jonnyrobert
- Forum Audi A6 / A7
xxxxx5x: Gurtwarnung
5 Gurtwarnung USA/Kanada alt (einschlieĂlich Beifahrer)
(Optische und akustische Warnung fĂźr 6 Sekunden)
5 Gurtwarnung USA/Kanada alt (einschlieĂlich Beifahrer)
(Optische und akustische Warnung fĂźr 6 Sekunden)
KrzysiekR pisze:Ja mam system BOSE i wyłączone pasy.Jonnyrobert pisze: Jesli masz System BOSE bym nastawil pasy tylko na 6 sec. w zadnym wypadku
Czyli lepiej włączyć to bedzie lepszy dzwięk?
Jak ustawić te 6 sec?
VCDS Ross Tech 15.7.4
Ok dzięki, jutro sprawdzę czy lepiej gra Bose, chociaż i tak dobrze chyba grało.
[ Dodano: 2012-11-12, 16:45 ]
Włączyłem sobie pasy na 6 sek.
Dzwięk nie wiem czy sie poprawił, może delikatnie albo to moje urojenie
Kontrolka przy właczaniu samochodu zapala sie na 6 sek z buzzzzerem i po tym czasie gaśnie kontrolka brak ikonki w zegarach i brak buzzzera.
Jak zapne pasy i włącze zapłon to i tak pojawia sie ikonka przez 6 sek. ale bez buzzzera i potem gaśnie i jest brak ikonki w zegarach.
[ Dodano: 2012-11-12, 16:45 ]
Włączyłem sobie pasy na 6 sek.
Dzwięk nie wiem czy sie poprawił, może delikatnie albo to moje urojenie

Kontrolka przy właczaniu samochodu zapala sie na 6 sek z buzzzzerem i po tym czasie gaśnie kontrolka brak ikonki w zegarach i brak buzzzera.
Jak zapne pasy i włącze zapłon to i tak pojawia sie ikonka przez 6 sek. ale bez buzzzera i potem gaśnie i jest brak ikonki w zegarach.
Witam
Jak już przedstawiałem kiedyś na forum u mnie sygnalizowało, że pas jest niezapięty nawet jak był zapięty. Na szybko została odłączona kostka pod siedzeniem wtedy.
Teraz mam pytanie, czy tą wtyczkę mogę wymienić na wtyczkę z Audi A3 rocznik 2007 ( do takiej mam dostęp za darmo), czy będzie pasowało ? Czy mogę jeździć tak jak teraz jestem ( odłączona kostka i nie ma ani sygnału dźwiękowego ani ikonki nawet jak niezapięte) i odpukać w razie ( wypadku, stłuczki) wszystkie napinacze i poduszki zadziałają ok ?
Jak już przedstawiałem kiedyś na forum u mnie sygnalizowało, że pas jest niezapięty nawet jak był zapięty. Na szybko została odłączona kostka pod siedzeniem wtedy.
Teraz mam pytanie, czy tą wtyczkę mogę wymienić na wtyczkę z Audi A3 rocznik 2007 ( do takiej mam dostęp za darmo), czy będzie pasowało ? Czy mogę jeździć tak jak teraz jestem ( odłączona kostka i nie ma ani sygnału dźwiękowego ani ikonki nawet jak niezapięte) i odpukać w razie ( wypadku, stłuczki) wszystkie napinacze i poduszki zadziałają ok ?
Witam
Podczepiam się pod temat.
Dźwięk i kontrolka działają z tym że przy prędkości około 20-25 km sygnalizuje tylko kontrolka po przekroczeniu danej prędkości uruchamia się dźwięk ale po zmniejszeniu prędkości dźwięk nie wycisza się nawet jak się zatrzymam.
Wcześniej dźwięk przy zmniejszaniu prędkości wyciszał się czy ktoś może wie jak przywrócić stan wcześniejszy wydaje mi się że coś namieszałem bo zmieniałem trochę ustawień odnośnie języka.
Podczepiam się pod temat.
Dźwięk i kontrolka działają z tym że przy prędkości około 20-25 km sygnalizuje tylko kontrolka po przekroczeniu danej prędkości uruchamia się dźwięk ale po zmniejszeniu prędkości dźwięk nie wycisza się nawet jak się zatrzymam.
Wcześniej dźwięk przy zmniejszaniu prędkości wyciszał się czy ktoś może wie jak przywrócić stan wcześniejszy wydaje mi się że coś namieszałem bo zmieniałem trochę ustawień odnośnie języka.

chip tuning 177 KM 404 Nm
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
podpinam sie pod tematnikos pisze:Witam
i podobne pytanie
mi pas piszczy nawet jak jest zapiety nie zawsze ale jak mu cos najdzie to mnie szlak trafia
koszt naprawy okolo 70eu
moje pytanie czy moge wypiac kostke i jezdzic spokojnie ze w razie wu wsio zadziala tzn pasy poduszki itp??
ps posiadam boose