Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Jak wyłączyć kontrolkę zapięcia pasów

Wnętrze
MaTyS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: MaTyS
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: MaTyS » 27 cze 2012, 21:06

Tak ;)

samson11
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: samson11 » 27 cze 2012, 21:38

dzieki matys ale dla mnie to łopatologicznie :) dygałem sie by cos nie spartolić a jutro na urlop jade

LOQ
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Silnik: 3.0 220KM
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: LOQ » 31 paź 2012, 19:27

Chyba nikt nie myśli o tym, że bez zapiętych pasów nawet przy małej prędkości największą krzywdę może zrobić właśnie AirBag. Poduszka wybucha i jak głowa będzie za blisko to może np złamać kręgosłup szyjny itp...

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 31 paź 2012, 23:07

LOQ, masz 100% racji... ja dlatego zawsze zapinam pasy... pomimo, że kontrolkę wyłączyłem, bo czasem parę metrów przejadę bez pasów <okok>

Jestem Slaby

Post autor: Jestem Slaby » 01 lis 2012, 00:15

nie wyłączajcie pikania od pasów! przypomnienie jest bardzo ważne! pasy ratują życie... (nie wchodzcie w spór że nie, bo to nie ma sensu). nawet jeśli przejeżdzamy te 50 m, to chyba nie przeszkadza nam to że pika przez 5 s... a jak jedziemy dalej to pasy zapinamy! gdyby były nie potrzebne ludzie już dawno by je demontowali z samochodów.

warto męczyć się z pikaniem, potem wejdzie w nawyk nam brak zapinania, no bo przeciez 50 m, 100 m, 200m , 3 km, po córke do szkoly, po brata, kuzynke, do krakowa, zakopanego i tragedia gotowa!

LOQ
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Silnik: 3.0 220KM
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: LOQ » 01 lis 2012, 02:06

Ja już się nad tym nawet nie zastanawiam, od początku zapinałem i robię to odruchowo. Z tyłu też zawsze kontroluję, żeby zapinali - wystarczy obejrzeć parę filmików jaką miazgę robią niezapięte osoby z tyłu. Ale pikanie jest denerwujące i je wyłączę.

A6 Limousine

Post autor: A6 Limousine » 11 lis 2012, 14:39

mam do was pytanie,czy możliwe jest wyłączenie sygnalizacji o pasach w taki sposób aby wyłączyć tylko dźwięk, a żeby tak ikona czerwona pozostała, bo nie widzę tu u siebie takiej opcji, jest albo włączone ostrzeganie albo wyłączone? Są jednak jakieś opcje dodatkowe jakieś Needles ON/OFF Scales On/Off - czy to tutaj tego można szukać?

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 11 lis 2012, 17:20

zuku pisze:w taki sposób aby wyłączyć tylko dźwięk, a żeby tak ikona czerwona pozostała, bo nie widzę tu u siebie takiej opcji,
U mnie taka jest <okok>

Awatar użytkownika
Jonnyrobert
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Jonnyrobert » 11 lis 2012, 19:45

Needles to oznacza skazówki ;)

Jesli wykodujesz pasy ikona tez zniknie. Jesli masz System BOSE bym nastawil pasy tylko na 6 sec. w zadnym wypadku
calkiem, bo BOSE pracuje z czujnikami w siedzieniach.... :]
zuku pisze:mam do was pytanie,czy możliwe jest wyłączenie sygnalizacji o pasach w taki sposób aby wyłączyć tylko dźwięk, a żeby tak ikona czerwona pozostała, bo nie widzę tu u siebie takiej opcji, jest albo włączone ostrzeganie albo wyłączone? Są jednak jakieś opcje dodatkowe jakieś Needles ON/OFF Scales On/Off - czy to tutaj tego można szukać?
VCDS Ross Tech 15.7.4
VAS / ODIS / VCP i inne bajery :D

Awatar użytkownika
KrzysiekR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KrzysiekR » 11 lis 2012, 22:20

Jonnyrobert pisze: Jesli masz System BOSE bym nastawil pasy tylko na 6 sec. w zadnym wypadku
Ja mam system BOSE i wyłączone pasy.
Czyli lepiej włączyć to bedzie lepszy dzwięk?
Jak ustawić te 6 sec?

Awatar użytkownika
Jonnyrobert
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Jonnyrobert » 11 lis 2012, 22:40

xxxxx5x: Gurtwarnung

5 Gurtwarnung USA/Kanada alt (einschließlich Beifahrer)
(Optische und akustische Warnung fĂźr 6 Sekunden)

KrzysiekR pisze:
Jonnyrobert pisze: Jesli masz System BOSE bym nastawil pasy tylko na 6 sec. w zadnym wypadku
Ja mam system BOSE i wyłączone pasy.
Czyli lepiej włączyć to bedzie lepszy dzwięk?
Jak ustawić te 6 sec?
VCDS Ross Tech 15.7.4
VAS / ODIS / VCP i inne bajery :D

Awatar użytkownika
KrzysiekR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KrzysiekR » 11 lis 2012, 23:14

Ok dzięki, jutro sprawdzę czy lepiej gra Bose, chociaż i tak dobrze chyba grało.

[ Dodano: 2012-11-12, 16:45 ]
Włączyłem sobie pasy na 6 sek.
Dzwięk nie wiem czy sie poprawił, może delikatnie albo to moje urojenie <uoee>
Kontrolka przy właczaniu samochodu zapala sie na 6 sek z buzzzzerem i po tym czasie gaśnie kontrolka brak ikonki w zegarach i brak buzzzera.
Jak zapne pasy i włącze zapłon to i tak pojawia sie ikonka przez 6 sek. ale bez buzzzera i potem gaśnie i jest brak ikonki w zegarach.

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 15 lis 2012, 23:02

Witam
Jak już przedstawiałem kiedyś na forum u mnie sygnalizowało, że pas jest niezapięty nawet jak był zapięty. Na szybko została odłączona kostka pod siedzeniem wtedy.
Teraz mam pytanie, czy tą wtyczkę mogę wymienić na wtyczkę z Audi A3 rocznik 2007 ( do takiej mam dostęp za darmo), czy będzie pasowało ? Czy mogę jeździć tak jak teraz jestem ( odłączona kostka i nie ma ani sygnału dźwiękowego ani ikonki nawet jak niezapięte) i odpukać w razie ( wypadku, stłuczki) wszystkie napinacze i poduszki zadziałają ok ?

Serek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Serek » 10 wrz 2013, 21:33

Witam
Podczepiam się pod temat.
Dźwięk i kontrolka działają z tym że przy prędkości około 20-25 km sygnalizuje tylko kontrolka po przekroczeniu danej prędkości uruchamia się dźwięk ale po zmniejszeniu prędkości dźwięk nie wycisza się nawet jak się zatrzymam.
Wcześniej dźwięk przy zmniejszaniu prędkości wyciszał się czy ktoś może wie jak przywrócić stan wcześniejszy wydaje mi się że coś namieszałem bo zmieniałem trochę ustawień odnośnie języka. :(
chip tuning 177 KM 404 Nm

marach8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: marach8 » 11 paź 2013, 21:18

nikos pisze:Witam
Jak już przedstawiałem kiedyś na forum u mnie sygnalizowało, że pas jest niezapięty nawet jak był zapięty. Na szybko została odłączona kostka pod siedzeniem wtedy.
Teraz mam pytanie, czy tą wtyczkę mogę wymienić na wtyczkę z Audi A3 rocznik 2007 ( do takiej mam dostęp za darmo), czy będzie pasowało ? Czy mogę jeździć tak jak teraz jestem ( odłączona kostka i nie ma ani sygnału dźwiękowego ani ikonki nawet jak niezapięte) i odpukać w razie ( wypadku, stłuczki) wszystkie napinacze i poduszki zadziałają ok ?
podpinam sie pod temat
i podobne pytanie
mi pas piszczy nawet jak jest zapiety nie zawsze ale jak mu cos najdzie to mnie szlak trafia
koszt naprawy okolo 70eu
moje pytanie czy moge wypiac kostke i jezdzic spokojnie ze w razie wu wsio zadziala tzn pasy poduszki itp??
ps posiadam boose

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja