czujnik temperatury wewnętrznej, gdzie?
czujnik temperatury wewnętrznej, gdzie?
koledzy gdzie znajduje się czujnik temperatury wewnętrznej z klimatronika? wiem, że 2 są w kratkach, 1 od nasłonecznienia na podszybiu, i dwa koło dolnych nawiewów, jeden znalazłem w nagrzewnicy po wymontowaniu, a ten drugi wie ktoś gdzie jest?
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
aguamak, czujnik temperatury wewnętrznej znajduje się w panelu klimatronika - w tej kratce umieszczonej w nim. Współpracuje z wentylatorkiem umieszczonym na tylnej ściance klimatronika. Czujniki, które wymieniłeś (w kratkach nadmuchu) to czujniki powietrza wprowadzanego do kabiny i są o ile wiem tylko dwa - w zewnętrznych kratkach, tych przy drzwiach 
Inne czujniki poupychane w układ również służą układowi klimatyzacji

Inne czujniki poupychane w układ również służą układowi klimatyzacji

dzięki za odpowiedź, chodzi o to, że wciąż nie działa mi klima i nikt nie jest w stanie mi za bardzo pomóc, wymieniłem już nagrzewnicę, panel klimatronika, teraz wymieniam czujniki po konsultacji z jednym serwisantem, pozostały mi 2 czujniki w kratkach i 1 pod nogami, ten z lewej strony znalazłem w obudowie nagrzewnicy, ale tego z prawej strony ni cholery nie mogę zlokalizować,a zgodnie z etką są tam 2
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
vag nie wykazał żadnych błędów! zakres pracy tych czujników jest dość duży i jeśli ich praca się mieści w tym zakresie to błędów nie wykaże.
koledzy znalazłem takie czujniki temp. wewn.:
2x kratki boczne
1x przy nawiewie na nogi od str. kierowcy
1x w kratce na podszybiu (od nasłonecznienia)
1x w panelu klimatronic
panel wymieniłem cały i nagrzewnicę całą, pozostaje mi wymiana 2x kratki i 1 x pod szybą
czy wiecie o jakiś jeszcze czujnikach? zwariować idzie z tym moim audi!...no chyba że drugi panel mam jakiś wadliwy w co wątpie...ta sama usterka!?
koledzy znalazłem takie czujniki temp. wewn.:
2x kratki boczne
1x przy nawiewie na nogi od str. kierowcy
1x w kratce na podszybiu (od nasłonecznienia)
1x w panelu klimatronic
panel wymieniłem cały i nagrzewnicę całą, pozostaje mi wymiana 2x kratki i 1 x pod szybą
czy wiecie o jakiś jeszcze czujnikach? zwariować idzie z tym moim audi!...no chyba że drugi panel mam jakiś wadliwy w co wątpie...ta sama usterka!?
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
aguamak, Tak, jest jeszcze jeden czujnik, o którym nie wspominasz a tylko przez niego klima działa lub nie - czujnik ciśnienia klimatyzacji G65 - zlokalizowany przy chłodnicy klimy pod maską, w pobliżu lewego klosza stojąc przodem do auta 
Te pozostałe czujniki gdy nie będzie któryś działał to sterownik klimy będzie coś uśredniał, coś źle chłodził (głupiał), ale klimy chyba raczej nie odłączą.

Te pozostałe czujniki gdy nie będzie któryś działał to sterownik klimy będzie coś uśredniał, coś źle chłodził (głupiał), ale klimy chyba raczej nie odłączą.
Ja również borykam się z problemem braku działania klimatronica . Sprężarka na krótko działa i chłodzi klima, ale samoczynnie się nie załączy. Wymieniłam:
czujnik ciśnienia na nowy
,cały panel klimtyzacji
, czujnik temperatury chłodnicy wody,
sprawdzone bezpieczniki .
Przekaźniki nawet rozebrałam .
Byłam sprawdzić czy jest czynnik nawet u dwóch speców od klimy - czynik jest ok mowią
podpieli pod wag i zero błędów
mój klimatronic ma 79 kanałów ale nigdzie opisów do tylu kanałowego klimatronica dwu strefowego nie mogę znaleźć
aiiii
wysyłają mnie do elektryków a u nich czas oczekiwania dopiero za 3 tygodnie a ja czuję że to jakaś głupota ....
Autko nie sprawiało kłopotów z klimą 6lat
czujnik ciśnienia na nowy
,cały panel klimtyzacji
, czujnik temperatury chłodnicy wody,
sprawdzone bezpieczniki .
Przekaźniki nawet rozebrałam .
Byłam sprawdzić czy jest czynnik nawet u dwóch speców od klimy - czynik jest ok mowią
podpieli pod wag i zero błędów

mój klimatronic ma 79 kanałów ale nigdzie opisów do tylu kanałowego klimatronica dwu strefowego nie mogę znaleźć
aiiii

wysyłają mnie do elektryków a u nich czas oczekiwania dopiero za 3 tygodnie a ja czuję że to jakaś głupota ....

Autko nie sprawiało kłopotów z klimą 6lat