[All] Regeneracja startych przycisków od klimy, świateł itd.
Kupiłem również na allegro dwa szablony. Jeden do włącznika świateł, drugi do klimatronika. Teraz czekam ma przyjść i na majówkę będzie co robić...
Poza tym byłem dzisiaj w sklepie z lakierami itp i zaopatrzyłem się w kilka potrzebnych gadżetów:
Boll czarny mat do plastików, polecali mi go ze względu na wytrzymałość na póÂźniejsze otarcia;
kilka papierów ściernych, wodnych różnej grubości 1500, 1000, 600;
benzyna ekstrakcyjna do odtłuszczania plastików;
taśma malarska w razie by trzeba było coś zakleić;
O efektach z pewnością napiszę jak będę w trakcie wykonywania prac renowacyjnych, sądzę że efekt powinien być zadowalający. Przy okazji strasznie schodzi powłoka z ręcznego i to też chcę przeciągnąć papierem a póÂźniej Boll-em tym samym czarnym matem.
Poza tym byłem dzisiaj w sklepie z lakierami itp i zaopatrzyłem się w kilka potrzebnych gadżetów:
Boll czarny mat do plastików, polecali mi go ze względu na wytrzymałość na póÂźniejsze otarcia;
kilka papierów ściernych, wodnych różnej grubości 1500, 1000, 600;
benzyna ekstrakcyjna do odtłuszczania plastików;
taśma malarska w razie by trzeba było coś zakleić;
O efektach z pewnością napiszę jak będę w trakcie wykonywania prac renowacyjnych, sądzę że efekt powinien być zadowalający. Przy okazji strasznie schodzi powłoka z ręcznego i to też chcę przeciągnąć papierem a póÂźniej Boll-em tym samym czarnym matem.
Witam

Z góry dziękuję i pozdrawiam
p.s.
Jeżeli poprawnie odrobiłem pracę domową to chodzi o lakier strukturalny w spayu.
Szukałem i nie znalazłem.... help!!!tiger-k3m pisze:Kupiłem również na allegro dwa szablony. Jeden do włącznika świateł, drugi do klimatronika. Teraz czekam ma przyjść i na majówkę będzie co robić...

Jaki to dokładnie lakier??tiger-k3m pisze:Boll czarny mat do plastików, polecali mi go ze względu na wytrzymałość na póÂźniejsze otarcia;
Z góry dziękuję i pozdrawiam

p.s.
Jeżeli poprawnie odrobiłem pracę domową to chodzi o lakier strukturalny w spayu.
BOLL czarny mat do plastików.
Dostępny w każdym sklepie z lakierami i farbami. Słyszałem też że zwykłym czarnym matem malują Panowie z forum ale nie wiem jak to wychodzi. Ja zdecydowałem się na BOLL-a i jestem zadowolony.
Szablony kupiłem od tego gościa, nic teraz nie sprzedaje ale napisz do niego może ma jeszcze:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=27812792
Pozdrawiam
Dostępny w każdym sklepie z lakierami i farbami. Słyszałem też że zwykłym czarnym matem malują Panowie z forum ale nie wiem jak to wychodzi. Ja zdecydowałem się na BOLL-a i jestem zadowolony.
Szablony kupiłem od tego gościa, nic teraz nie sprzedaje ale napisz do niego może ma jeszcze:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=27812792
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
U mnie plastiki odnawial chłop który ma dostęp do różnych farb i chemii. Wiem ze lakier ktorym robil to u mnie pochodzil od dostawcy lakierow dla audi/vw - byla to jakas firma niemiecka. Widzialem tylko, ze lakier jest dwuskladnikowy. I faktycznie od sporego czasu mam i nic nie schodzi a do tego faktura jest ladna.
FOTY:
Prawy tył przed:
Prawy tył po:
Lewy tyl:
Lewy przód:
Uchwyt na napoje:
![Obrazek]()
FOTY:
Prawy tył przed:
Prawy tył po:
Lewy tyl:
Lewy przód:
Uchwyt na napoje:
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
rozgrzane przez fabryke nity z tworzywa zostaly zeszlifowane + szwyszalony pisze:axe, przyglądałeś się może w jaki sposób "chłop" demontował te plastiki? Chodzi mi o podłokietnik z drzwi.
na goraca za pomoca spawarki do plastiku wyjete by nie zdeformowac boczka
pozniej byly elementy zespawane
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
- Forum Audi A6 / A7
Ktoś kojarzy gdzie można dostać nowe panele klimatyzacji 2din do C5, albo sam front i przyciski (jakiś zestaw naprawczy)?
Ile to cudo kosztuje w ASO?
Ewentualnie jakaś usługa regeneracji którą możecie polecić?
[ Dodano: 2015-12-25, 14:49 ]
Sam sobie odpowiem
Jest kolega na forum A4, nick "_radek_". Robi dobrą robotę 
Ile to cudo kosztuje w ASO?
Ewentualnie jakaś usługa regeneracji którą możecie polecić?
[ Dodano: 2015-12-25, 14:49 ]
Sam sobie odpowiem

- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
Ja moge śmiało polecić użytkownika _radek_ ( http://a4-klub.pl/index.php?/user/82875-radek/ ) z A4klub - odnawiał mi przyciski kierownicy polift , naprawdę super , dostarczałem osobiście przyciski bo mam 50 km do niego
dzięki bardzo za info ale link niestety się nie przyda bez rejestracji na tamtym forumbendzji pisze:Ja moge śmiało polecić użytkownika _radek_ ( http://a4-klub.pl/index.php?/user/82875-radek/ ) z A4klub - odnawiał mi przyciski kierownicy polift , naprawdę super , dostarczałem osobiście przyciski bo mam 50 km do niego
[ Dodano: 2016-10-21, 10:57 ]
po co odświeżać? bo właśnie minęło pół rokuKocureq pisze:Mi też regenerował, także go polecam. Nie wiem po co odświeżać temat - tego człowieka można polecać co pół roku