Od jakiegoś czasu borykam się z tematem wymiany kilku elementów na skórzane, co wiąże się z kilkoma pytaniami na które nie uzyskałem tak do końca jednoznacznej odpowiedzi. Liczę, że ktoś to przerabiał i doradzi co jak.
Pierwsza kwestia to kierownica. Znalazłem samą kierownicę skórzaną za ok 150zł w dobrym stanie bez poduszki. Czy jak założę do niej swoją poduchę ze zwykłej (ciemne wnętrze) kierownicy to nie będzie widać różnicy kolorów? Zastanawia mnie to bo widziałem sporo samochodów w których tak było zrobione i niby ten sam odcień, a wyglądało to paściato.
Na moje oko skóra na kierownicy jest czarna, więc czy pokrywa poduchy też jest ciemniejsza od zwykłej?
Kwestia druga to fotele.... Tutaj jest mały problem. Mam ważniejsze wydatki niż pakować 2tys w fotele. Niestety zmuszony innymi priorytetami szukałem czegoś tańszego. Znalazłem kilka ofert foteli (czasem już nawet z boczkami) w cenie ok 800zł... Cena mówi sama za siebie, więc ich stan nie jest zbyt rewelacyjny.
Poniżej zamieściłem przykładowe foto. Widać, że skóra jest pomarszczona i popękana. Od kilku osób słyszałem, że do tego są preparaty....
Czy tak jest faktycznie? Czy można tak odświeżyć tą tapicerkę, aby skóra nie była tak popękana i co najważniejsze tak pomarszczona?
Będę wdzięczny za info.
Pozdrawiam