Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Pali się kontrolka hamulców

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
Fontesen

Pali się kontrolka hamulców

Post autor: Fontesen » 13 sie 2013, 20:15

Hej chłopaki. Mam taki drażniący problrm z w/w kontrolka.
heble są zmienione, ale jest taki motyw, że gdy przytrzymam leciutko nawet pedał hamulca, i włączę zapłon to kontrolka się nie zapali, natomiast jak tylko puszczę, od razu się zapala.
Co może być przyczyną? Moze czujnik pedału hamulca? Zaznaczam, ze wszystko działa, oświetlenie stopu, ABS itp itd.
myslałem że moze winą sa 3 nie dziajace ledy w lampie, ale wstawiłem nomalne zarówki, i dalej to samo.
W sterowniku brak błędow jakichkolwiek.
Zastanawia mnie tylko ten czujnik pedału hamulca. da radę go sprawdzić jakoś?? A może jakieś inne sugestie?

fresh2002
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jacek
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: fresh2002 » 13 sie 2013, 21:54

Ja również stawiam na uszkodzony czujnik, pogadaj z kolegami w końcu jesteś z Warmińsko - Mazurskiego, jakiś spocik i zamieńcie czujniki a dalej już będziesz wiedział co robić. :>
CCCO marzenie zrealizowane - C6 by stinger

Fontesen

Post autor: Fontesen » 14 sie 2013, 21:03

fresh2002 pisze:Ja również stawiam na uszkodzony czujnik, pogadaj z kolegami w końcu jesteś z Warmińsko - Mazurskiego, jakiś spocik i zamieńcie czujniki a dalej już będziesz wiedział co robić. :>
Oj, z tym to raczzej cienko;) Czujnik nie powinien byćdrogi, więc zamówię i wymienię.
A jednak guzik. Powodem było po prostu koniec klocków. ATE to g****. nigdy wiecej ATE. !!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja