Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

wyjmowanie sterownika ABS

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
Pixii
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

wyjmowanie sterownika ABS

Post autor: Pixii » 07 sie 2013, 21:41

Witam. Czy jest ktoś kto wyjmował juz sterownik ABS od audi A6 C6 ? Zabrałem sie za wyjmowanie ... dostałem sie do wszystkich śróbek ale nie wiem czy mozna wykręcac te wszystkie wężyki ...

jasper
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jacek
Rocznik: 2000
Moje auto: Allroad C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 155KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: jasper » 08 sie 2013, 07:57

ja wymieniałem, chcesz wymienić sterownik z agregatem czy sam sterownik? jeśli sam sterownik to nie odkręcasz żadnych przewodów (rurek) tylko jego mocowanie (stelaż) odginasz w kierunku silnika po uprzednim wyjęciu ze swojego miejsca zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodzącego oraz zbiorniczka wyrównawczego wspomagania. odkręcasz śrubki i delikatnie zdejmujesz sterownik (jeśli zmieniasz sterownik na taki sam jak miałeś to nie ma problemu (uwaga przy zakładaniu delikatnie i nie na siłę). jeśli wymieniasz na inny, to może się okazać, że będziesz musiał zmienić agregat bo w nim jest czujnik który nie będzie obsługiwany przez sterownik) tak miałem ja, bo zmieniałem wersje, a jeśli tak to będziesz musiał odkręcić przewody (rurki) płynu wypłynie, ale się wtedy nie przejmuj. jeśli chodzi o zakładanie agregatu z powrotem to najpierw zalewasz agregat aż zacznie z niego wypływać płyn potem przykręcasz przewody od pompy hamulcowej i zalewasz zbiornik wyrównawczy płynu hamulcowego, aż poleci z agregatu następnie przykręcasz przewody (rurki) pozostałe i odpowietrzasz zgodnie ze sztuką ręcznie (nożnie). na koniec VCDS i odpowietrzenie i tyle.
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty :)
----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja