Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Klimatyzacja raz chłodzi a raz nie

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
grzeslhr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Klimatyzacja raz chłodzi a raz nie

Post autor: grzeslhr » 24 maja 2013, 11:07

Witam kolegów z forum.
Mam wieelki problem z klimatyzacja a mianowicie raz chłodzi aż milo 6stopni <lol> a raz da rade tylko do 20 stopni :( .
Klima nabita szczelna, wentylator od klimatyzacji sprawny załącza się kompresor prawidłowo.
Zrobiłem nastawy podstawowe silniczków klimatyzacji wyskoczyło w każdej rubryce 0 tylko w ostatniej 53.(błędów na vagu brak). Jeszcze zapytam czy na vagu mogę sprawdzić ciśnienie w układzie jak tak to w której grupie się znajduje i ile powinno wynosić.
Pozdrawiam

matrix89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: matrix89 » 02 sie 2013, 20:50

Witaj kolego czy twoj problem zostal rozwiazany? Bo mam identycznie i walcze z ta klima i nic z tego szukam porady

R.K.O.
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: R.K.O. » 04 sie 2013, 21:28

Ciśnienia w klimie w tym roczniku nie sprawdzisz, gdyż sterowaniem zajmuje sie presostat na skraplaczu - czujnik załaczający lub rozłączajacy. Nie daje on informacji w postaci rezystancji. W A6 C5 po lifcie można sprawdzić wartość ciśnienia.

Diagnoza w tym wypadku - podłaczyć manometry w serwisie klimy i patrzeć co sie dzieje. Jeśli zawsze ciśnienia są w porządku - szukałbym rzeczywiscie w ukłądzie nagrzewnicy.

Skoro jednak w ostatniej rubryce nie wyszły Ci same 0 - to jest pewne naprowadzenie, że klapa któraś ma niepełen zakres adaptacji i to moze byc odpowiedź. To tak ma szybko.
1.8 Turbo znam jak własną kieszeń. Obecnie Garret GT28RS, wtryski 350ccm, Remap VTG, DP, IC N. W planach Zakucie Wossnerr i GT56RS. Służę VAS`em.

BLACK EDITION Mod poczatek ----->

Regulamin Punkt 27

Awatar użytkownika
Naprawa Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Naprawa Audi A6 » 04 sie 2013, 22:12

R.K.O., już kiedyś dyskutowałem z innymi na temat ostatniej pozycji przy adaptacji i część ludzi włącznie ze mną miała wartość 53 tam i nie miała ona wpływu ani na poprawność adaptacji klap (bo ich dotyczy) ani na pracę klimy <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja