Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

[towar] Sprawdzony preparat do silników SX6000

Tutaj chwalimy dobre serwisy, mechaników, lakierników i polecamy godne uwagi zakłady motoryzacyjne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lkcr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[towar] Sprawdzony preparat do silników SX6000

Post autor: lkcr » 22 lip 2013, 16:30

Witam,
Chciałbym polecić produkt który sam stosuję.
Jest to niemiecki preparat SX6000 do silników.
Wlewa się go z olejem, powoduje efektywniejszą pracę silnika, mniejsze spalanie i mniejsze zużycie oleju - tak zapewnia właściciel preparatu ;)

A to co ja odczułem po zastosowaniu:
- efektywniejsza praca silnika (ponoć dzięki powłoce która osiada na ruchomych częściach silnika) - no trzeba przyznać, że teraz jak jadę na gazie to mam takie odczucia jakbym jeÂździł na benzynie - ciut żwawiej

- mniejsze spalanie - w moim przypadku przy normalnej jeÂździe wychodzi 12l wcześniej było 12,8-13l

- spalanie oleju - i tutaj muszę wyrazić swoje MEGA zadowolenie! Jak po wymianie odmy brał w granicy 250-300ml na 1000km to teraz dolewam nie więcej niż 50-80ml oleju na 1000km :D

Właściciel firmy jest bardzo konkretny i okuty w temacie. Jak ktoś jest zainteresowany to niech sobie wejdzie na:

STARCHEM SX 6000,

poczyta i zadzwoni - to nic nie kosztuje, a można się dowiedzieć znacznie więcej niż napisałem w temacie.

Ja osobiście mogę polecić.
PS. W przypadku kontaktu z właścicielem możecie powołać się na właściciela srebrnej Audi A6 lub A6Klub-u, może wskoczy jakiś rabat ;)
Fiat 126p
Peugeot 205
Suzuki Vitara 4x4
VW Golf IV 1.9 GTi
Fiat Brava
Audi A6 C5 Avant

Awatar użytkownika
The_Gie
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: The_Gie » 24 lip 2013, 08:07

W Twoim poście, poza zachwalaniem brakuje konkretów.

Koszt takiego "ulepszacza" to 300zł za 1l, gdzie do naszego silnika należało by na wymianę wlać 1.2-1.5l ponieważ według producenta 20% pojemności wymiany oleju.
Producent rozpatruje silniczek gdzie wchodzi na wymianę 3.7l , w 2.4 jaki posiadasz jest to ponad 6 litrów

Kolejna sprawa to częstość stosowania.

"Te zalety są utrzymane przez okres ok. 80.000 á 120.000 km, to znaczy, że następny raz SX6000 powinien być znowu zastosowany po przebiegu min. 80.000 km."

Awatar użytkownika
lkcr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lkcr » 24 lip 2013, 19:45

Producent Audi określa jednoznacznie: ilość oleju z wymiana filtra 5,7l, nie wiem skąd u Ciebie wzięło się ponad 6l?
Po wlaniu 1l preparatu pozostało nam do napełnienie ok 4,7l oleju. Czyli mieścimy się prawie idealnie w 20%.

Co do konkretów to odesłałem Was na stronę przedstawiciela preparatu. Nie jestem tak obeznany w temacie jak ktoś kto siedzie w tym pół życia, a nie chcę nikogo wprowadzić w błąd.

Ja zastosowałem po długim namyśle i moje problemy z braniem oleju znacznie się zmniejszyły.
Fiat 126p
Peugeot 205
Suzuki Vitara 4x4
VW Golf IV 1.9 GTi
Fiat Brava
Audi A6 C5 Avant

ODPOWIEDZ

Wróć do „👍Sprawdzone Warsztaty”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl